Mainos

Uusi rahanjako - järjestökenttä uusiksi

Raha-automaattiyhdistyksen valmistelema avustusremontti saattaa johtaa kymmenien, kenties satojen sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toiminnan supistumiseen tai loppumiseen, kertoo Verkkoapila.

RAY:ssa arvioidaan, että sosiaali- ja terveysalalla toimii liikaa järjestöjä, joiden tehtävät ovat päällekkäisiä. Esimerkiksi valtakunnallisiksi itsensä luokittelevia syöpäjärjestöjä on nyt 15. RAY on pyytänyt niitä itseään arvioimaan yhteistyötään.

Toisaalta RAY:ssä odotetaan, että sosiaali- ja terveysalalle syntyy kokonaan uusia yleishyödyllisiä järjestöjä.

Uusi linjaus, avustusharkinnan terävöittäminen, otetaan käyttöön jo tämän vuoden pelituottojen jaossa. Jako tehdään ensi vuoden alussa. Valmistelu ja järjestöjen avustusten arviointi tapahtuu ensi syksynä.

RAY:n kiikarissa on avustusten vaikuttavuuden ja tehon lisääminen. Tavoitteena on myös avustusten läpinäkyvyyden parantaminen. Se tarkoittaa avustusten myöntämiskriteerien selkiyttämistä.

300 miljoonaa jaossa

Raha-automaattiyhdistyksen pelitoiminnan tuotot käytetään terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävään järjestö- ja kansalaistoimintaan sekä veteraanien kuntoutukseen.

Viime vuoden tuotosta 302,5 miljoonaa euroa myönnettiin 921 järjestölle 1 893 kohteeseen. Joukossa on muutama säätiö. Lisäksi 105 miljoonaa euroa ohjattiin Valtiokonttorin kautta sotaveteraanien kuntoutukseen. Veteraaneja on noin 60 000, joukossa 11 000 sotainvalidia.

Avustusta haki 1 441 järjestöä yhteensä 3 272 kohteeseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.