Mainos

Uusi pohjoismainen ruokajätti syntymässä

Ruotsin suurin elintarvikekeskusliike ICA ja norjalainen Hakon-keskusliike aikovat yhtyä. Ruotsalaisen Dagens Nyheter -lehden mukaan hanke on jo hyvin pitkällä.

ICAlla ja Hakonilla on yhteensä 5000 supermarkettia ja muuta jakelupistettä. Ketjujen liikevaihto on yhteensä 90 miljardia kruunua (63 miljardia markkaa). ICA (ICA Handlarnas AB) on vuodesta 1992 ollut yhteistyössä Hakon-ryhmän kanssa ja omistaa siitä 45 prosenttia. Loput kuuluu Stein Erik Hagenin johtamalle Hakonin perustajaperheelle.

Uusi yhtiö on tarkoitus listata Tukholman ja Oslon pörsseissä noin 20 miljardin kruunun (14 miljardin markan) arvosta. Tutkittavana on myös hanke miljardin kruunun (700 miljoonan markan) käyttämiseksi 1535 Statoil-huoltoaseman elintarvikejakelun kehittämiseksi Skandinaviassa.

ICAn pääjohtaja Roland Fahlin kommentoi tietoja sanomalla, ettei yhtymisestä ole päätetty virallisesti. Hän toteaa kuitenkin, että yhtymisestä olisi selviä etuja kummallekin yhtiölle. Se vahvistaisi niiden kansainvälistä asemaa.
-Yksittäiset ICA-kauppiaat pysyvät pääomistajina, se on aivan selvää. ICA jatkaa pienyrittäjäjohtoisena yhtymänä, Fahlin korostaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.