Mainos

Uusi palvelu lentomatkustajalle: Valitse itsellesi sopivin vierustoveri Facebookista

KLM-lentoyhtiö suunnittelee palvelua, jossa matkustajat voivat lentolippuja varatessaan valita itselleen haluamansa vierustoverin Facebook- tai LinkedIn -palveluiden avulla.

- Kutsumme sitä sosiaaliseksi istumajärjestelyksi, toteaa KLM:n tiedottaja.

Uutiskanava CNN kertoo, että palvelun yksityiskohdista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Ajatuksena on, että matkustajat voivat etsiä vierustoverikseen sellaisia henkilöitä, joilla on samanlaisia kiinnostuksenkohteita yms. ja tämän jälkeen he voivat varata haluamansa paikan.

Kummankin matkustajan täytyy kuitenkin käyttää tätä palvelua, ennen kuin varaus voidaan tehdä, toteaa tiedottaja. Näin asiattomat henkilöt eivät pääse nuuskimaan toistensa profiileita.

Tiedottajan mukaan palvelua ei ole tarkoitettu "seurustelutarkoituksiin", vaan se voisi olla ihanteellinen verkostoitumiseen ja bisnestarkoituksiin.

Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden alkupuolella.

Muitakin vastaavia palveluja jo olemassa

KLM:n lisäksi esimerkiksi Malaysia Airlines on julkistanut MHbuddy-palvelun, jossa käyttäjät voivat valita istumapaikkansa Facebookin kautta. Istumapaikan valinnan aikana matkustajat voivat katsoa ystäviensä paikkavalinnat samalla lennolla.

Palvelu myös muistuttaa käyttäjää siitä, että ketkä tämän Facebook-kavereista asuvat kohdepaikkakunnalla tai ketkä ystävistä ovat suuntaamassa samaan kohteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.