Mainos

Uusi palkinto tukee maakuntien kulttuurintekijöitä

Luonnotar-palkinnosta kilpailee viisi ehdokasta. Uudella palkinnolla tuetaan maakunnissa tehtävää kulttuuria. Puu kulttuurissa -yhdistyksen jakama tunnustus on 100 000 markkaa. Ensimmäinen tunnustus myönnetään musiikin alueella ansioituneelle tekijälle.

Puhemies Riitta Uosukainen (kuvassa) valitsee voittajan. Palkinnon saaja julkistetaan 22. syyskuuta Sibelius-festivaalin yhteydessä Lahdessa. Luonnotar-palkinnon viisi ehdokasta ovat lauluyhtye Angelit, musiikin monitoimimies Kassu Halonen, kaustislainen musiikkipedagogi ja muusikko Mauno Järvelä, taiteilija ja musiikintekijä Sari Kaasinen, Tempera-kvartetti.

Tempera-yhtyeen jäsenet ovat Silva Koskela, viulu, Marjaana Koskinen, viulu, Tiila Kangas, alttoviulu, Ulla Ruotsala, sello.

Luonnotar-palkinnolla nostetaan esiin suomalaisia tekijöitä, joille kansainvälisyys ja toiminta maakunnissa ovat olleet keskeinen osa heidän menestystään.

-Kehittämällä maakunnissa tapahtuvaa kulttuuria voidaan ehkäistä ja kaventaa sitä henkistä ja aineellista kuilua, joka erottaa kasvavan pääkaupunkiseudun ja maaseudun tämän päivän Suomessa, sanovat palkinnon antajat.
Ehdokkaiden esivalinnan tehneen tuomariston puheenjohtajana toimi puhemies Riitta Uosukainen. Palkinnon myöntävän Puu kulttuurissa -yhdistyksen yhteistyökumppaneina ovat Maakuntalehtien liitto ja Metsämiesten säätiö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.