Uusi palkansaajakeskusjärjestö halutaan perustaa jo vuoden päästä - visio ja arvot jo valmiina

Uutta palkansaajakeskusjärjestöä sorvataan kulisseissa kovaa vauhtia. MTV:n saamien tietojen mukaan liitot on kutsuttu koolle ensi viikon maanantaiksi.

– Liittojen kokous eli ylin päättävä elin kokoontuu silloin ja liittojen edustajat ovat paikalla, vahvistaa MTV:lle Uusi keskusjärjestö –hankkeen projektipäällikkö Juha Heikkala.

Asialistalla on muun muassa palkansaajakeskusjärjestön perustamisaikataulu. Suunnitelmien mukaan järjestö halutaan perustaa jo vuoden kuluttua. Superjärjestö aloittaisi toimintansa vuoden 2017 alussa.

– Tarkoitus on että kesäkuussa 2016 perustettaisiin ja järjestö aloittaisi toimintansa tammikuussa 2017, Heikkala sanoo.

Mukana suunnittelussa on tällä hetkellä 49 liittoa. Suurin osa niistä on SAK:sta ja STTK:sta. Mukana on vain kaksi akavalaista liittoa: Insinööriliitto ja Kuntien Tekniset.

Tällä hetkellä suunnittelussa käydään läpi strategiaa.

– Sisälliset painopisteet mietitään vasta seuraavaksi, Heikkala sanoo.

Superjärjestön suunnittelu on jo pitkällä. Strategiaan on kirjattu jo järjestön toiminta-ajatus, arvot ja visio.

Uuden palkansaajakeskusjärjestön toiminta-ajatus on ”vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja ja sopija”, arvot ovat rohkeus ja reiluus.

Visioksi puolestaan esitetään ”Hyvinvoiva työntekijä – Vetovoimaiset työyhteisöt – Riittävä toimeentulo – Mielekäs työ ja työn arvostus”.

 

Lue myös:

    Uusimmat