Mainos

Uusi pakolaislaiva saapui Italiaan

Satoja ihmisiä kuljettanut alus saapui torstaina Italian kaakkoisrannikon edustalle. Italialaisten viranomaisten mukaan aluksessa oli kaikkiaan 386 pakolaista, jotka kuljetettiin veneillä maihin Otrantoon. Aiemmin pakolaisten määrä arvioitiin suuremmaksi.

Panaman lipun alla purjehtineessa Cometa-aluksessa oli mm. Turkin, Irakin ja Iranin kurdeja, pakistanilaisia, srilankalaisia ja kenialaisia. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan laiva oli lähtenyt Turkista.

Pakolaisten kertoman mukaan laivan kuusihenkinen miehistö pakeni pelastusveneellä havaittuaan rannikkovartioston helikopterin aluksen yläpuolella. Miehistö vei pakolaisten mukaan heidän rahansa ja arvoesineensä laivan käytyä välillä satamassa Albaniassa. Pakolaiset elivät vedellä ja leivällä 8-10 päivää kestäneen matkan Italiaan, mutta he olivat rannikkovartioston mukaan kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Italian rannikolla ajoi vajaa viikko sitten karille alus, jossa oli yli 800 pakolaista lähinnä Irakista ja Turkista. Pakolaisista yli sata on pyytänyt poliittista turvapaikkaa Italiasta. Presidentti Oscar Luigi Scalfaro tarkasteli uudenvuoden puheessaan laajasti pakolaisvirtaa Italiaan. Presidentti sanoi, että ovien on oltava avoimet ihmisille, jotka tulevat Italiaan, koska heitä vainotaan kotimaassaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.