Mainos

Uusi pakolaisaalto Kosovosta alkanut

Makedoniaan on saapumassa uusi pakolaisaalto Kosovosta. Lähes tuhat pakolaista on ylittänyt Makedonian rajan päivän aikana.

YK:n pakolaisjärjestö on toistanut arvionsa, jonka mukaan tuhansia pakolaisia on vielä matkalla. UNCHR:n edustajan mukaan tänään rajalle saapunut pakolaisryhmä on suurin sitten toukokuun viidennen. Suurin osa pakolaisista tuli junalla Kaakkois-Kosovossa sijaitsevasta Urosevacin kaupungista. Pakolaiset kertovat poliisin pakottaneen heidät matkaan. Makedoniassa on tällä hetkellä noin 240 000 pakolaista.

Jugoslaviaan kuuluvassa Montenegrossa armeijan kerrotaan pidättäneet ulkomaille pyrkineitä albaanimiehiä ensimmäistä kertaa. Kosovon albaanit ovat tähän asti pitäneet Montenegroa turvallisena alueena, koska sen hallitus vastustaa serbien toimia.

Jugoslavia: Nato estää vetäytymisen

Jugoslavia valittaa Naton sotatoimien estävän Jugoslaviaa vetäytymästä. Jugoslavian armeija sanoo, että Nato on tarkoituksella kiihdyttänyt pommikampanjaansa Kosovossa, jotta Jugoslavian sotilas- ja poliisiyksiköt eivät voisi vetäytyä. Siitä huolimatta Jugoslavia sanoo, että sen joukkojen vetäytyminen jatkuu.

Sotilasliitto Nato puolestaan sanoo, että se ei ole havainnut vetäytymisestä jälkeäkään. Nato edellyttää, että Jugoslavia vetää joukkonsa Kosovosta ennen kuin Nato lopettaa ilmahyökkäyksen.
(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.