Uusi paavi muistetaan koulussaan "pikku pirulaisena"

Uusi paavi Franciscus muistetaan lapsuusvuosiltaan poikana, joka juoksenteli koulunsa portaita ylös ja alas, kertoo Jorge Mario Bergoglion entisen koulun johtajatar Buenos Airesissa. Hänen tarinansa perustuvat vanhempien nunnien kertomuksiin.

– Hän oli kujeileva, pikku pirulainen ja ilkikurinen kuten kaikki pojat, kertoo sisar Martha Rabino, 71-vuotias nunna, hymyillen.

Jorge pänttäsi kertotaulua kovaan ääneen hyppiessään samalla portaissa De la Misericordian koulussa.

– Kuka olisi arvannut, että hänestä tulee paavi!

Sisar Rabino itki ilosta, kun tieto argentiinalaisen kardinaalin valinnasta katolisen kirkon johtoon julistettiin. Bergoglio, 76, johtaa nyt ensimmäisenä latinalaisamerikkalaisena paavina maailman 1,2 miljardia katolilaista Vatikaanista.

– Tällaisia pyhimykset ovat, jatkaa Rabino, joka opetti katekismusta aikanaan myös Cristina Kirchnerille vuosikymmeniä ennen kuin tästä tuli Argentiinan presidentti.

Bergoglion ja Kirchnerin välien on kerrottu olevan etäiset. Rabino toivoo presidentin vierailun Vatikaaniin ensi viikolla muuttavan tilannetta.

– Molemmat ovat vahvoja ja vakaumuksellisia persoonia, mutta olin iloinen kirjeestä, jolla Cristina häntä onnitteli.

Äiti ja opettajat kaikki kaikessa

Bergoglion harras perhe kävi kirkossa joka sunnuntai.

– Äiti oli hyvin hurskas kristitty. Poika oppi paljon häneltä, Rabino kertoo.

Nunnat, kuten Bergoglion ensimmäinen opettaja sisar Rosa, vaikuttivat merkittävästi tulevan paavin lapsuuteen ja uskonnolliseen elämään. Kardinaali Bergoglio tapasi heitä myöhemmin usein, myös sisar Rosaa - aina siihen saakka kun tämä kuoli 101-vuotiaana viime vuonna.

Täytettyään 75-vuotta Bergoglio esitti eronpyyntönsä kardinaalin virasta paavi Benedictus XVI:lle, mutta paavi torjui sen.

– Hän (Benedictus) oli kaukonäköinen torjuessaan eron. Inspiraatio tuli ehkä Pyhältä Hengeltä, Rabino arvelee.

Nyt Martha Rabino sanoo rukoilevansa enemmän kuin koskaan paavi Franciscus I:n puolesta.

–Hän on lahja kirkollemme, tuulahdus raitista ilmaa kuin ikkunat avaisi.

(MTV3 - AFP - STT)

Lue myös:

    Uusimmat