Mainos

Uusi omistaja pelasti Eimon henkilöstövähennyksiltä Suomessa

Uusi taiwanilainen omistaja on pelastanut kännykän muoviosia valmistavan Eimon suurilta henkilöstövähennyksiltä Suomessa, kertoo Eimon hallituksen varapuheenjohtaja. Välitön vähennystarve pieneni varapuheenjohtajan mukaan sadoilla henkilöillä.

Kännykän muoviosia valmistava Eimo kertoi tänään yhtiön liiketoiminnan kehittyneen heinä-syyskuussa suunnilleen aiemmin arvioidun mukaisesti, mutta omistajavaihdoksen vuoksi yhtiö antaa tulostietonsa pari viikkoa suunniteltua myöhemmin eli 7. marraskuuta. Eimo siirtyy taiwanilaiselle Foxconnille. Omistajavaihdos aiheuttaa muutoksia muiden muassa säästösuunnitelmiin.

Eimon hallituksen varapuheenjohtaja Elmar Paananen kertoi, että Suomessa tuotantoa ei jouduta nyt vähentämään. Yhtiö ei ollut ehtinyt julkistaa tarkkoja säästösuunnitelmia, mutta Paanasen mukaan Suomessa olisi jouduttu merkittäviin henkilöstövähennyksiin neljän kuukauden sisällä ilman kumppania. Yhtiöllä on nyt reilut 900 työntekijää Suomessa. Ilman kumppania myynti olisi ollut heikkoa.

- Välitön vähennystarve pieneni sadoilla henkilöillä, mutta tämä ei tietenkään takaa mitään tulevaisuudesta, Paananen selvitti.

Myös toisensuuntaisia muutoksia on luvassa. Itsenäiselle Eimolle tarpeelliset yksiköt eivät välttämättä ole tarpeen Foxconnissa. Se on lähinnä hallinnon karsintaa. Paanasen mukaan sekin lienee selvää, että Eimon 300 työntekijän tehdas Kiinassa ei jatka, vaan toiminta yhdistetään Foxconin 35000 työntekijän tehtaaseen Kiinassa.

- Kun kaksi yritystä yhdistyy, on normaalia, että erilaisia muutoksia tulee, hän muistutti.

Paanasen mukaan liiketoiminnallinen tulos olisi saatu valmiiksi aiemmin suunnitelulla ennätysaikataululla, mutta peruuntuviin säästösuunnitelmiin liittyvien varausten purkaminen ja yhdistämiseen liittyvien kirjausten läpikäynti vie aikaa. Tässä vaiheessa yhtiö ei kuitenkaan muuttanut aiempaa 4-6 miljoonan euron kulu- ja alaskirjausvarausta heinä-syyskuulle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.