Mainos

Uusi nuorten Myrsky käynnistyy

Viisitoista nuorten hyvinvointia edistävää Myrsky-hanketta on saanut rahoitusta ensi vuodelle. Ensimmäisenä rahoitusta saivat paikalliset hankkeet pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Kajaanissa, Satakunnassa, Keski-Suomessa, Järvenpäässä, Mikkelissä, Lempäälässä ja Kontiolahdella.

Esimerkiksi Tampereella nuoret pääsevät tekemään teatteria ja sirkusta, ja Kontiolahdella kuvataidetta. Uusi Myrsky on voimakkaasti myös netissä. Yhteensä rahoitusta jaettiin ensimmäisellä kierroksella 230 000 euroa.

Suomen Kulttuurirahasto käynnisti vuonna 2008 valtakunnallisen Myrsky-nuorisohankkeen. Keväällä se siirtyi onnistuneesti Suomen lasten ja nuorten säätiön alaisuuteen. Puoli vuotta kestäneen siirtymävaiheen aikana Myrskyn ohjelmaa on kehitetty yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

-Uudessa Myrskyssä painopiste on entistä enemmän vaikeassa elämäntilanteessa olevissa nuorissa. Samalla Myrskyn ikähaitari laajenee 13–17-vuotiaista 12–29-vuotiaisiin nuoriin, kertoo Myrskyn projektipäällikkö Riikka Åstrand.

Myrskystä tehdyn laajan tutkimuksen mukaan taiteen tekeminen on lisännyt nuorten hyvinvointia sekä parantanut nuorten osallisuutta lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.