Uusi nettipalvelu neuvoo parhaat ilmastoteot

Suomen ympäristökeskus on avannut nettipalvelun, jossa esitellään tehokkaita keinoja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Palvelussa on jo nyt 142 toteutettua päästövähennyshanketta ja lisää kerätään.

- Tämä palvelu vastaa kasvaneeseen tiedon tarpeeseen. Tietoa on puuttunut erityisesti erilaisten päästövähennys- ja energiansäästöratkaisujen kannattavuudesta ja kustannuksista, sanoo professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta.

Palveluun kerätään niin kuntien, yritysten kuin yksityishenkilöidenkin toteuttamia hankkeita. Mukana on jo nyt esimerkiksi kokemuksia aurinkopaneeleista, maalämmöstä ja led-valaistuksesta.

- Haluamme saada sekä ongelmat että myönteiset asiat näkyviin. Tähän asti puolueetonta tietoa ei ole juuri ollut tarjolla.

HINKUmappi -palveluun kerätään muunmuassa kaikki päästöjä vähentävät teot, joita Suomen viisi hiilineutraaliksi pyrkivää kuntaa on toteuttanut. Kuhmoinen, Mynämäki, Padasjoki, Parikkala ja Uusikaupunki ovat sitoutuneet vähentämään päästöjään 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

- Yritämme houkutella kaikkia Suomen kuntia tekemään päästövähennyksiä. Olisi hienoa, jos kunnat vaikka kilvoittelisivat keskenään parhaista ilmastoteoista, suunnittelee Seppälä.

Lue myös:

    Uusimmat