Mainos

Uusi nettikiusaamisen muoto ahdistaa lapsia

Pelastakaa Lapset on huolissaan nettikiusaamisen raaistumisesta. Koululaisten keskuudessa on levinnyt uusi rankka kiusaamisen muoto, joka on aiheuttanut paljon ahdistusta ja mielipahaa lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Tässä nettikiusaamisen muodossa kiusaajat lähettävät kiusauksen kohteelle linkin, jolla avautuva nettisivu näyttää olevan uhriin kohdistuvaa julkista pilkkausta tai hänen nimensä yhteydessä esitettävää pornografista materiaalia.

Osassa sivuista on kyse hyvin rankasta kuvamateriaalista, jonka näkeminen on jo sinällään lapselle haitallista. Kun lapsi avaa linkin, hänelle syntyy käsitys, että hänen nimensä on yhdistetty julkisuudessa tällaiseen materiaaliin. Todellisuudessa kiusaamistarkoitukseen laadittu sivu, jossa lapsen nimi esiintyy, ei ole yleisesti nähtävissä. Kyseessä on kiusaajan luoma harha, jonka sivun ylläpitäjän tekniikka mahdollistaa.

Pelastakaa Lapset muistuttaa, että tällainen toiminta on raakaa kiusaamista. Järjestö toivoo, että asiaan suhtauduttaisiin vakavasti ja siitä keskusteltaisiin lasten kanssa koulussa ja kotona.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.