Mainos

Uusi myrsky riepottelee Eurooppaa

Läntistä Eurooppaa riepotteleva talvimyrsky on jälleen vaatinut uusia kuolonuhreja.Uutistoimisto AFP:n mukaan Espanjassa kuoli viisi ihmistä, kun uusi myrsky iski maan pohjoisosaan illalla. Myös Ranskassa viiden ihmisen kerrotaan kuolleen tänään uudelleen voimistuneen myrskyn kourissa.

Ranskan länsirannikolla Bretagnen niemimaan eteläpuolella tuuli puhalsi puuskissa jo 40 metriä sekunnissa, mutta yöksi ennustettiin 50 sekuntimetrin puuskia jopa Korsikassa saakka. Lumisateet vaikeuttivat tieliikennettä Normandiassa ja Bretagnessa, ja liikenne jouduttiin keskeyttämään sekä Biarritzin lentokentällä etelässä että Englannin kanaalissa. Lounais-Ranskassa viranomaiset kehottivat ihmisiä pysymään sisällä, kunnes uusi myrsky on laantunut. Lämpötila laski nollan tienoilla koko maassa. Pariisissa Seinejoen kummallakin rannalla kulkevat pikatiet jouduttiin sulkemaan, koska vesi tulvi paikoitellen yli äyräiden.

Raivaustyöt alkoivat

Mm. kiertava sirkus joutui myrskyn kouriin Ranskassa

Raivaustyöt ovat alkaneet eri puolilla Eurooppaa joulunpyhinä riehuneen suurmyrskyn jäljiltä. Ranskassa, Saksassa, Britanniassa, Sveitsissä, Italiassa ja Espanjassa tuhojaan tehneessä myrskyssä sai surmansa noin 70 ihmistä.

Yli miljoona ihmistä oli yhä eilen ilman sähköä Ranskassa, joka kärsi pahiten myrskyssä. Sisäministeriön mukaan ainakin 33 ihmistä sai Ranskassa surmansa. Pelastuslaitokset raivasivat yhä teille kaatuneita puita, ja mm. junaliikenne Pariisista oli pahoin myöhässä. Myrsky vaurioitti myös lukuisia historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä Ranskassa. Se haittasi myös öljyntorjuntatöitä Ranskan Atlantin puoleisella rannikolla. Pari viikkoa sitten uponneesta Erika-tankkerista valui yhä öljyä, joka on saastuttanut pahoin Loiren alueen rantoja. Yli 10 000 lintua on jo huuhtoutunut öljyn peitteleminä rannikolle, eikä niiden uskota enää selviävän hengissä.

Myös Saksassa kärsittiin yhä maanantaina pahoista sähkökatkoksista. Luoteis-Saksassa juna- ja tieliikenne oli edelleen sekaisin teille ja junaraiteille kaatuneiden puiden vuoksi. Ainakin 15 ihmistä sai Saksassa surmansa. Sveitsissä menehtyi ainakin 11 ihmistä myrskytuulien ja lumimyrskyn kourissa. Lumi tukki yhä teitä ja vapaaehtoiset ponnistelivat päästäkseen lumen eristämiin pikkukyliin pohjoisessa Juran kantonissa.

Varoituksia lumivyöryistä

Lumivyöryvaroituksia annettiin eilen niin Saksassa ja Sveitsissä kuin Italian alpeillakin, missä kolme ihmistä sai myrskyssä surmansa. Britanniassa ja Irlannissa menehtyneitä oli kahdeksan.

Myrsky jatkaa kulkuaan kohti etelää. Tuulennopeus oli 135 kilometrin tunnissa, kun myrsky saavutti aamulla Adrianmeren rannikon. Lämpötila laski tietyillä alueilla nopeasti ja mm. Bolognassa Italiassa mitattiin miinusasteita.

Vedenpinta monissa Keski-Euroopan joissa, erityisesti Etelä-Saksassa, nousee yhä, koska rankkasateet jatkuvat. Erityisesti Reinissä vesi nousee joka tunti, ja Moseljoki tulvii yli äyräidensä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.