Mainos

Uusi media jalostaa vanhoja viestimiä

Tampereen yliopiston journalistiikan professoriksi juuri valittu Hannu Olkinuora painottaa media-alan teknisen murroksen vaikutuksia erityisesti toimittajan työhön.

Hannu Olkinuora on valittu journalistiikan professorin määräaikaiseen virkaan Tampereen yliopistoon. Virkasuhde alkaa elokuun alussa ja kestää vuoden.

Olkinuoran kausi avaa Helsingin Sanomain Säätiön lahjoittaman viisivuotisen vierailuprofessuurin.

Olkinuora on työskennellyt Suomessa Aamulehden ja Ruotsissa Svenska Dagbladetin päätoimittajana. Vuosina 2002-2005 hän oli Alma Mediassa Alpress Oy:n toimitusjohtaja, konsernijohdon jäsen ja yhtymän lehtiyhtiöiden hallituksen puheenjohtaja. Sen jälkeen hän on työskennellyt Bona Mente Oy:n toimitusjohtajana.

Työsuunnitelmassaan Olkinuora painottaa etenkin sitä muutosta, jonka internet ja muu media-alan tekninen muutos tuovat ja ovat jo tuoneet tullessaan.

- Verkkomedia on itsessään uutta, ja se tulee muuttamaan journalismia muissakin medioissa, sanoo Olkinuora.

- Verkko on vuorovaikutteinen, se on hieno asia. Siellä ei ole massaa, vaan yksilöitä. Uusi media muokkaa sanomalehtiä ja perinteisiä sähköisiä tiedotusvälineitä - sanoisin suorastaan että jalostaa, Olkinuora luonnehtii.

Vaikka toimintaympäristö muuttuu, journalismi ammattina ei Olkinuoran mukaan katoa minnekään. Toimittajan ammattitaitokin nousee samalta perustalta kuin tähänkin asti.

- Toimittajalta edellytetään hyvää yleissivistystä, hirvittävän suurta uteliaisuutta, kiinnostusta ja kykyä ottaa asioista selvää, riippumattomuutta ja arvostelukykyä, Olkinuora listaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.