Mainos

Uusi matkapuhelinoperaattori selvillä

Suomeen nousee tänä vuonna uusi valtakunnallinen gsm-matkapuhelinverkko. Hallitus myöntää rakentamiselle luvan torstaina. MTV3:n Talousuutisten tietojen mukaan luvan saa maakunnallisten puhelinyhtiöiden 2G-ryhmä.

Liikenneministeriö laittoi uuden gsm-toimiluvan jakoon lokakuussa, kun NMT-900-verkolta vapautui taajuuksia. Hakijoita ilmaantui lopulta viisi.

MTV3:n Talousuutisten tietojen mukaan hallitus myöntää luvan torstaina 38:n maakunnallisen puhelinyhtiön kaksigee-yhtiölle. Kaksigee pääsee näin ensimmäisenä kunnolla horjuttamaan Radiolinjan ja Soneran valta-asemaa perus-gsm-puheluissa.

2G lupaa verkkonsa pystyyn reilussa vuodessa. Silloin se kattaisi 90 prosenttia suomalaisista. Rahaa siihen uppoaa reilu miljardi markkaa. Kuluttajalle kolmas operaattori tuo todennäköisesti vihdoin halvemmat gsm-puhelut. Puhe kännykkään on maksanut vuosikausia vajaat pari markkaa minuutti, paitsi jos kädessä on kaksitaajuus- tai citypuhelin.

Kaksigeetä puolsivat hallituslähteiden mukaan ympäristösyyt. Ryhmä voi rakentaa tukiasemansa vanhoihin mastoihin, sillä se omistaa Radiolinjan tukiasemia. Kaksigee oli myös taloudellisesti vahva ja ilmoitti rakentavansa valtakunnallisen verkon.

Kysyntää halvoille puheluille on. Toimiluvan haussa tappiolle jäänyt ruotsalainen Telia aloitti joulun alla valtakunnallisen liittymän myynnin. Radiolinjalta vuokratuilla linjoilla puhuu jo yli kaksikymmentätuhatta ihmistä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.