Mainos

Uusi lomalaki mahdollistaisi työajan lyhennykset

Eduskunta on hyväksymässä lain, joka takaa työntekijöille mahdollisuuden pitää osan vuosilomastaan työövuoden mittaan tekemällä lyhennettyä työpäivää.

Työntekijöille halutaan taata mahdollisuus käyttää halutessaan osa vuosilomastaan tekemällä lyhennettyä työpäivää. Uusi mahdollisuus koskee neljän viikon ylittävää osaa vuosilomasta. Loman pätkiminen näin edellyttää, että työntekijä ja työnantaja sopivat asiasta. Sopimisen pitäisi tapahtua nimenomaan työntekijän aloitteesta.

Eduskunnan työ- ja tasa-arvovaliokunnan enemmistö vahvisti tänään tukensa hallituksen ehdottamalle muutokselle. Asia repi hallitusrintaman rivejä valiokunnassa. Kolme SDP:n edustajaa yhtyi vasemmistoliiton Markus Mustajärven vastalauseeseen, jossa esitetään tällaisen lomanpätkimisen hylkäämistä.

Uusi laki ei aseta ehtoja sille, kuinka pitkä päivittäisen työajan lyhennyksen pitää vähintään olla, kun vuosilomaa muutetaan lyhennetyksi työajaksi. Hallitusryhmien valiokuntaedustajien neuvotteluissa oli esillä vaihtoehto, että työpäivän pitäisi lyhentyä aina vähintään puolella. SDP:n ehdottama ja RKP:n tukema kompromissi ei kuitenkaan kelvannut keskustalle.

Eduskunta aloittaa vuosilomalain muutoksen täysistuntokäsittelyn huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.