Mainos

Uusi levy on Idols-voittajan tulikoe

Koop Arponen studiossa ensilevynsä kimpussa. Kuva: MTV3.

Idols-voitto, fanikirja, esikoislevy – Koop Arposen uraa rakennetaan nyt nopeasti ja suurieleisesti. Entisestä rakennusmiehestä ja opiskelijapojasta leivotaan äitien ja tytärten esikuvaa, sillä Idols-konsepti on osoittautunut toimivaksi. Nyt vain toivotaan, että aloittelevan tähden kantti kestää kiihtyvää pyöritystä.

Koop Arposen uuden uran pohjakiviä muurataan helsinkiläisen ravintola Manalan nurkkapöydässä. Siellä kansan Idols-suosikki istuu nyt jo kolmatta päivää tapaamassa median edustajia. Jokainen toimittaja haluaa tietää, miten miehen elämä on muuttunut viime kuukausina ja miten paljon hän on saanut vaikuttaa uuden New Town -levynsä syntyprosessiin.

Arposen levy-yhtiön Sony Musicin Entertainmentin edustaja, brand manager Liina Rislakki on seurannut vierestä Arposen suoriutumista liukuhihna-haastatteluista ja ylipäätään Idols-kisan jälkeisestä rumbasta.

– Olen itse ollut vaikuttunut siitä, miten kova into Koopilla on ollut tehdä töitä. Hän lähti studioon levyttämään heti voiton jälkeen ja on tehnyt siellä pitkää päivää. Ja tämä tiedotuspuolikin näyttää sujuvan mainiosti, Rislakki iloitsee.

Levy-yhtiölle Idolsit ovat näkyvä ja kirstua kasvattava artistiryhmä.

– Kyllä he ovat meille hyvin tärkeitä, vaikka niinhän ovat tietysti myös muita reittejä pitkin edenneet artistit. Idolsit istuvat hyvin meidän monipuolisuutta tavoittelevaan konseptiin, sillä heidän avullaan pystytään yhdistämään niin levy-, keikka- kuin oheistuotemyyntikin, Rislakki luonnehtii.

Formaatin pelko

Idols-kilpailun voittaminen paitsi riemastutti myös huolestutti formaatin tiukkuudesta huhuja kuulleen Arposen. Hän pelkäsi joutuvansa tekemään paljon myönnytyksiä ensimmäisen levynsä suhteen. Arkaillen studioon astunut mies sai huomata erehtyneensä.

– Yllätyin, kuinka paljon olen saanut itse vaikuttaa kokonaisuuteen. Levyllä on kaikkiaan 11 kappaletta, joista olen sanoittanut kuusi. Sain myös itse päättää levyn nimen ja sille mukaan otettavat biisit. Levynteosta jäi hyvä fiilis.

Arposen näkyvyys mediassa on tällä viikolla taattu, sillä New Town -levyn lisäksi hänestä on juuri julkaistu fanikirja Voittajan tarina. Sen tekemisestä hän ei ollut alkuun lainkaan innostunut.

– Se oli suoraan sanottuna shokki-idea. Englannissa kirjoitetaan nuorista jalkapallotähdistä elämäkertoja ja olen ihmetellyt, mitä kerrottava niin nuorilla voi olla. Onneksi tämä ei kuitenkaan ollut sellainen kirja, vaan siinä on enimmäkseen kuvia ja kivoja tarinoita. Kun sain tietää, ettei se ole biography, se helpotti pikkaisen.

Sponsorin unelma

Levy-yhtiö Sony Musicin Liina Rislakki myöntää, että Idolseihin on kiitollista satsata heidän julkisuusarvonsa vuoksi. Myös sponsoreiden löytäminen on helpompaa.

– Idolsit kiinnostavat sponsoreita tuttuutensa vuoksi. Vaatefirmat, kampaamot ja autoliikkeet ovat tähän menneessä osoittautuneet luonnollisiksi sponsoreiksi. Ja Koopilla on myös hattutoimittaja, joka vastaa hänen persoonallisista päähineistään.

Idolseilta odotetaan tietenkin myös hyvää levymyyntiä.

– Jos tarkastellaan vaikka tätä viimeisintä voittajakolmikkoa, uskon että heillä kaikilla on eväät menestykseen. Paljon on tosin kiinni siitä, miten pää kestää. He ovat kaikki nuoria ja tämä myllytys tulee niin äkkiä. Valmistautumaan ei oikein pysty. Meillä on levy-yhtiössä talo täynnä konkareita, jotka neuvovat Idolseja, mutta varsinaisia valmentajia heille ei palkata, Rislakki kuvailee.

Tuntumaa hakemassa

Englannista Suomeen muuttanut ja kulttuuriin tuntumaa ottava Arponen ei vielä uskaltautunut levyttämään suomen kielellä. Sen aika koittaa aikaisintaankin vuosien päästä.

– Olen erittäin kriittinen laulun sanoista. En pysty kirjoittamaan vielä suomeksi. Törmään usein siihen, että haluan selittää jotain juttua, mutta ihmiset ei ymmärrä sitä kontekstia. Luulen että kestää vielä usean vuoden, ennen kuin kirjoitan suomeksi.

Kiireistä tähteä vaivaa ajoittainen koti-ikävä Englantiin, mutta sen karkottaa piipahdus oluella pubissa. Arponen tietää itsekin, että juuri nyt Suomi on hänelle se oikea paikka.

– Kavereita on joskus ikävä, meillä oli Englannissa tosi tiivis kaveriporukka. Mutta eiväthän he lähde sieltä minnekään. Yhtä asiaa en tosin kaipaa ollenkaan – ja se on ruoka, sillä täällä se on paljon parempaa! Nyt olen siis täällä ja toivon, että teen pitkän uran musiikkimaailmassa.Ja toivottavasti tämä eka levy ja fanikirja ei pilaa mun mahiksia, Arponen naurahtaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.