Mainos

Uusi Lastensairaala 2017 -tukiyhdistys: Ihmisillä voimakas auttamishalu

– Ihan tarkkaa summaa en vielä tiedä, mutta noin 13 000 euroa saatiin kasaan, kertoo lastenvaatteiden hyväntekeväissyhuutokaupan Facebookissa järjestänyt Tytti Kalavainen.

Aiemmin sama porukka oli kerännyt varoja  875 grammaa kampanjaan, jonka tuotto suunnattiin keskosvauvojen hoitoon.

– Minulla itselläni on myös sairaita lapsia, ja ajattelin, että lähtisiköhän ihmiset mukaan hyväntekeväisyyshuutokauppaan. Hyvinpä lähtivät, Kalavainen naurahtaa.

Kalavainen kertoo, että 13 000 euroa saatiin kasaan viikon aikana. 

–  Tämä on ollut monelle sellainen win-win -tilanne. Voi tyhjentää kaapit pieneksi menneistä lastenvaatteista ja samalla tekee hyvää.

Huutokaupan ostajilla oli Kalavaisen mukaan selkeästi myös auttamishalua matkassa.

– Vaatteista tarjottiin aika avokätisesti, koska tiedettiin, että raha menee hyvään tarkoitukseen, Kalavainen jatkaa.

Aidosti koko kansan talkoot

Lastenvaatehuutokauppa on yksi monista yksityishenkilöiden organisoimista tempauksista, joita Uuden Lastansairaalan hyväksi on järjestetty.

– On ollut kerrassaan ihastuttavaa, uskomatonta ja myönteisellä tavalla hämmentävää, kuinka eri ikäiset ihmiset ja eri tahot ovat lähteneet mukaan näihin talkoisiin ja järjestämään vapaaehtoisena erilaisia asioita, sanoo keräysvastaava Tuula Colliander Uusi Lastensairaala tukiyhdistyksestä.

Collianderin mukaan huutokaupat ja kirpparit ovat olleet tyypillisimpiä tapahtumia, joita on järjestetty Uuden Lastensairaalan hyväksi. Mutta mukaan on mahtunut kaikenlaista hassuttelua, konsertteja, jumppaa ja teatteriakin.

– Minusta on ollut erittäin koskettavaa, että niin nuoret kuin seniorikansalaisetkin ovat halunneet tuoda oman kortensa kekoon. Helsingissä esimerkiksi Kinaporin palvelutalo järjesti konsertin, jonka tuotto lahjoitettiin Lastensairaalalle ja he sitten haastoivat muita senioriyhdistyksiä mukaan teemalla  "Nyt on meidän vuoro auttaa".

Colliander korostaa, että kyseessä on aidosti koko kansan talkoot.

– Tavoitteemme oli saada kasaan  kuusi miljoonaa euroa ensimmäisenä keräysvuotena, mutta nyt ollaan menty jo reilusti yli sen.

Keskiviikkona keräysumma oli noin 8,8 miljoonaa.

Uusi Lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen tavoitteena on saada kasaan 30 miljoona euroa viiden vuoden aikana.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.