Mainos

Uusi lakko voi sulkea Alkon myymälät taas joulukuussa

Pankkitoimihenkilöiden tukilakko saattaa sulkea pitkäripaiset ensi kuun alussa. Tänään ja huomenna osaa Alkoista pidetään auki esimiesvoimin. Alkon verkkopalveluun pääsi eilen 42 000 onnekasta.

Alkon myymälät saattavat sulkeutua uudelleen joulukuun alusta, jos myyjien palkkariidassa ei siihen mennessä ole päästy sopuun..

Pankkitoimihenkilöiden tukilakko uhkaa nimittäin katkaista Alkon rahaliikenteen ensi keskiviikosta alkaen. Pankkitoimihenkilöt kuuluvat Alkon myyjien kanssa samaan ammattiliittoon eli Suoraan.

Alkon myyjien tällä erää kolmipäiväinen lakko alkoi eilen ja jatkuu vielä huomenna.

Suuri osa Alkoista kiinni tänään ja huomenna

Suuri osa maamme pitkäripaisista on kiinni tänään ja huomenna. Alkoholikaupan ammattiliittoon kuuluvat myymälätyöntekijät pyrkivät lakolla painostamaan työnantajaa työehtosopimusneuvotteluissa.

Lakko alkoi, kun sovittelijalla ei ollut edellytyksiä jättää sovintoehdotusta. Osapuolten näkemyserot palkankorotuksista ja työaikakysymyksistä olivat edelleen liian suuria.

Työntekijäpuoli kokoontuu ensi viikolla pohtimaan, laajentaako se työtaistelutoimia. Pääneuvottelija Kimmo Lantan mukaan työtaistelun laajentaminen on todennäköistä.

Neuvotteluissa suurimmat kiistat ovat koskeneet osa-aikaisille myyjille taattavaa vähimmäistyöaikaa ja osa-aikatyön vähentämistä. Palkkoihin liitto haluaa samanlaiset korotukset, joista sovittiin muiden kauppojen myyjille aiemmin Työntekijäliiton mukaan Alkon myyjistä noin 85 prosenttia on osa-aikaisia.

Ihmisillä eilen kova tiedonjano

Epätietoiset suomalaiset yrittivät eilen kiivaasti saada tietoa avoinna olevista Alkon myymälöistä yhtiön nettisivuilta. Yrityksiä oli niin paljon, että läheskään kaikki eivät päässeet palveluun.

Alkon mukaan aamuyön ja iltapäivän aikana verkkopaleluun yritettiin yhteyttä kaikkiaan 1,8 miljoonalta eri koneelta. Lopulta nettiin pääsi eilen 42 000 tiedonjanoista.

Tavallisesti Alkon netisivuilla vierailee viikossa 20 000 ja päivässä noin 4 000 eri kävijää. Eilen ensimmäisenä lakkopäivänä kävijöitä oli siten yli kymmenkertainen määrä normaalipäivään verrattuna.

(MTV3-STT)

Auki pysyvät Alkon myymälät ja aukioloajat:

Aukioloajat:

(poikkeukset näistä ajoista myymälän nimen yhteydessä)

torstai 12.30-20.00

perjantai 12.30-20.00

lauantai 10.30-18.00

Myymälät:

Helsinki: Itä-Pasila, Arkadia (keskusta), Malmi

Uusimaa: Espoo Iso Omena, Espoo Leppävaara Sello, Vantaa Jumbo, Lohja Citymarket

Länsi-Suomi ja Ahvenanmaa:

Maarianhamina (auki torstaina 9–18, perjantaina 9–20 ja lauantaina 9–16), Rauma keskusta Citymarket, Pori Eteläväylä Euromarket, Salo (auki perjantaina 12-18 ja lauantaina 10.30-18), Turku Kupittaa Citymarket, Turku Länsikeskus Euromarket

Pirkanmaa: Hämeenkyrö, Hämeenlinna keskusta, Tampere Kaleva Prismakeskus, Tampere Sokos, Tampere Stockmann

Keski-Suomi: Hartola, Heinola Citymarket, Joutsa, Jyväskylä Prisma-kauppakeskus, Jämsä, Lahti Kauppakeskus Syke, Äänekoski keskusta

Kaakkois-Suomi: Lappeenranta Prisma, Mikkeli Graani

Itä-Suomi: Iisalmi, Kajaani Prisma, Kuopio Petonen, Kuopio Kolmisoppi, Leppävirta, Outokumpu (auki torstaina ja perjantaina, lauantaina kiinni), Varkaus

Pohjanmaa: Kokkola Prisma, Seinäjoki Mega, Töysä Tuuri, Vaasa Prisma, Ylivieska

Pohjois-Suomi: Enontekiö Hetta (auki perjantaina 14–18 ja lauantaina 13–17), Oulu Raksila, Rovaniemi keskusta (perjantaina kiinni, auki lauantaina)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.