Mainos

Uusi laki avaa kehitysvammaisille ovet työelämään

Elokuun alussa voimaan astuneet lakimuutokset avaavat vammaisille mahdollisuuden päästä työelämään samoilla ehdoilla kuin muutkin ihmiset. Vammaiset voivat nyt jäädyttää tasavertaisuuden suurena esteenä aiemmin olleen työkyvyttömyyseläkkeensä mennessään töihin. Ja mikäli työnteko ei onnistukaan odotetulla tavalla, on eläkkeen takaisin saaminen pelkkä ilmoitusasia.

Kehitysvammaisten työn saanti helpottuu

Uuden lain odotetaan avaavan yhä useammalle kehitysvammaiselle oppisopimuspaikkoja yleisiltä työmarkkinoilta. Työnantajat tekivät aiemmin nihkeästi työsopimuksia vammaisten kanssa, sillä he eivät saaneet palkkamenoihin riittävästi taloudellista tukea.

Nyt vammaiset voivat jättää eläkkeensä lepäämään töihin mennessään ja sen myötä vammaisen työnantajalle voidaan maksaa kuntoutusrahaa palkkamenoja kattamaan. Vaikka toiminta on vasta alkumetreillään, on se jo ehtinyt herättää myös työnantajien mielenkiinnon.

Kehitysvammaisten oppisopimuspaikkojen kysyntä on koko maassa lisääntymään päin. Yksin Tampereen alueella niitä täyttyy tänä syksynä viitisentoista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.