Mainos

Uusi kopteritora haudattiin heti

Puolustusvoimien helikopterihankinnoista eduskunnassa viriämässä ollut uusi kiista laukaistiin heti alkuunsa.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat sopivat aamupäivällä, että asiaa koskevaan mietintöön ei oteta suoraa mainintaa aseistuksen lisäämisestä kuljetuskoptereihin. Tämä poistettiinkin esityksestä, kun valtiovarainvaliokunta hyväksyi myöhemmin päivällä mietintönsä lisäbudjetista, johon puolustusvoimien uudet tilausvaltuudet sisältyvät.

Mietintöä valmistellut valiokunnan puolustusjaosto oli eilen kirjannut esitykseensä, että kuljetuskopterit on varustettava "tehokkaammalla omasuojajärjestelmällä", koska puolustusvoimat ei saanut lupaa taistelukoptereiden hankintaan. Puolustusjaoston linjaus oli jo ehtinyt herättää monenlaisia tulkintoja. Jyrkimmät arvostelijat näkivät siinä yritystä yhdistää kuljetus- ja taistelukopterit tavalla, joka ei vastaa eduskunnassa aiemmin sovittua ratkaisua.

Eduskunta pienentää hallituksen puolustusvoimille esittämiä 7,7 miljardin markan tilausvaltuuksia 1,6 miljardilla. Viikko sitten sovittiin, että leikkaus kohdistetaan helikopterihankintoihin niin, että taistelukopterit jätetään hankkimatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.