Mainos

Uusi kohu: Street View kartoitti myös kotien WLAN-verkot

Hakukonejätti Googlen Street View:tä hiillostetaan jälleen. Tämänkertaisen kohun syynä ovat tiedot, joiden mukaan kuvatessaan katunäkymiä Street View -kuvausautot kartoittivat samalla ihmisten langattomia WLAN -kotiverkkoja.

Street View -autot ottavat tyypillisesti kuvia läpikäymistään tiealueista, jotka esitetään Googlen verkkosivuilla osana interaktiivista ja usein melko hyödyllistä navigaatiopalvelua. Tosin joidenkin mielestä palvelussa pääsee liikaa tirkistelemään ihmisten yksityiselämää autojen kuvatessa ihmisten koteja, mistä on aiemmin noussut jo erinäisiä kohuja.

MAC-osoite (Media Acces Control)

ISPreview kertoo verkkosivuillaan saksalaisista raporteista, joiden mukaan Googlen autot olisi varustettu myös WLAN-skannereilla, joiden kautta verkkojen MAC -osoitteet tallennetaan. Mac on yksilöllinen tunniste, jolla verkkolaite voidaan tunnistaa.

Saksan tietosuojavaltuutettu Peter Schaar luonnehtii olevansa "kauhistunut" Googlen harjoittamasta kiistanalaisesta käytännöstä. Schaar on jo ottanut yhteyttä Googleen jaa vaatii tietoja tuhottaviksi.

Myös suurimmat EU-maat ja Kanada ovat hiljattain lähettäneet Googlen johtajalle Eric Schmidtille avoimen kirjeen, jossa he kertovat huolensa yhtiön yksityisyydensuojakäytännöistä.

Google puolestaan puolustautuu väittämällä, että WLAN-verkkojen paikkatieto on perusluonteeltaan julkista lähetystä ja että tietojen tallennus paikannusta varten ei ole mitenkään uutta tai ainutkertaista Googlelle. Ja totta on, että myös muut tahot ovat tuottaneet ja julkaisseet samanlaista tietoa, tosin jotkut ihmiset kritisoivat tätäkin.

ISPreview pohtii, miksi Googlen tapauksesta on noussut nyt niin suuri huoli. Googlen toiminnasta tekee erilaista ainakin se, että yhtiö pystyy käyttämään haalimiaan tietoja ristiin muiden saamiensa tietojen kanssa: Googlella on nyt kuvia ihmisten kodeista, tietoja niiden langattomista verkoista ja suurin osa ihmisistä käyttää sen hakukonetta. Melko paljon tietoa yhdellä taholla siis.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.