Mainos

Uusi kansainvälinen kuorokilpailu Suomeen

Musiikkikilpailujen määrä kasvaa jälleen parin vuoden kuluttua elokuussa, kun ensimmäinen kansainvälinen Harald Anders n -kamarikuorokilpailu järjestetään Helsingissä. Sibelius-Akatemian järjestämä kilpailu on Suomessa ensimmäinen lajiaan, eikä Pohjoismaissakaan ole vastaavia järjestetty.

Kilpailun voittaja saa 10000 euroa eli noin 60000 markkaa, toinen 5000 euroa eli noin 30000 markkaa ja kolmas 3000 euroa eli noin 18000 markkaa. Tosin tuomaristo voi päättää palkintojen jakautumisen toisinkin. Lisäksi saatetaan myöntää muita palkintoja.

Varsinaiseen kilpailuun kutsutaan esikarsinnan perusteella enintään 12 kuoroa. Kamarikuorokilpailu on määrä pitää kolmen vuoden välein. Ensimmäinen on 15.-16. elokuuta 2003. Kilpailukonsertit kuullaan Sibelius-Akatemian konserttisalissa, mutta palkintogaala järjestetään Finlandia-talossa. Tuomaristoon on kutsuttu kuoromaailman huippunimiä. Puheenjohtaja on Viron filharmonisen kamarikuoron perustaja ja pitkäaikainen johtaja Tönu Kaljuste. Muut jäsenet ovat ruotsalainen Eric Ericson sekä suomalaiset Matti Hyökki, Erkki Pohjola ja Astrid Riska.

Nimensä kilpailulle antanut Harald Anders n on suomalaisen kuorolaulun keskeinen uudistaja. Hänen näkemyksensä kuoronjohtajana ja kuoronjohdon opettajana ovat vaikuttaneet kuorojemme laulutapaan, tekniikkaan ja tulkintaan. Hän mm. perusti Radion kamarikuoron ja johti sitä yli kaksikymmentä vuotta.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja