Mainos

Uusi kännykkäpalvelu kertoo, missä kaverisi on

Uusi mobiilisovellus mahdollistaa käyttäjän ystävien sijainnin selvittämisen. Useisiin kännykkämalleihin sopiva SNIFF-ohjelmisto on jo käytössä Tanskassa ja Ruotsissa. Lisäksi palvelu avattiin tällä viikolla Iso-Britanniassa.

Ohjelmistoa voi käyttää myös yhteisösivusto Facebookin yhteydessä. Ohjelmisto sijoittaa käyttäjän valitsemat ystävät tai perheenjäsenet sijaintinsa perusteella kartalle.

Ohjelmiston kehittäjien mukaan palvelulle on tilausta, mistä todistaa sekin, että yleisimpiä kysymyksiä kännykkäpuhelujen aikana on "Missä olet?"

Yksityisyyden kannalta ohjelmisto saattaa kuitenkin olla ongelmallinen. Oxfordin yliopiston tutkija, tohtori Ian Brown toteaa, että monet Facebook-käyttäjät eivät suojaa omia profiilisivujansa ulkopuolisilta, ja henkilökohtaiset tiedot saattavat olla muiden katseltavissa. Nyt näihin tietoihin saattaa kuulua myös käyttäjän - ja hänen ystäviensä - sijainti.

Ohjelmisto antaa kuitenkin myös mahdollisuuden tehdä itsensä "näkymättömäksi", kun tietoa omasta sijainnista ei haluta antaa muille.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.