Mainos

Uusi käänne panttivankidraamassa?

Panttivankidraama Filippiineillä on saamassa ratkaisevan käänteen. Suurlähettiläs Pertti Majanen sanoo, että nyt on saatu tietoja siitä, mitä vaatimuksia kaappajat ovat asettaneet. Yksityiskohdista keskustellaan parhaillaan ja sen jälkeen osapuolet pohtivat voidaanko kaapparien ehtoihin suostua.

Panttivankeja

Ulkomaiden suurlähettiläät yrittävät epätoivoisesti saada selvyyttä jo pari viikkoa kestäneeseen panttivankidraamaan. Neuvottelut Filippiineillä eivät ole paljoakaan edenneet, mutta tiedossa on, että kaikki 21 panttivankia ovat elossa.

Suomen edustajan Holger Rotkirchin mukaan Filippiinien ulkoministeri on kertonut, että armeijalle on annettu ohjeeksi pysyä rauhallisena. Filippiinien ulkoministeri uskoo, että armeija noudattaa ohjeita. Rotkirchin mielestä panttivankidraama on kestänyt jo liian kauan.

Tuoreimpien tietojen mukaan osa panttivangeista olisi viety saartorenkaan ulkopuolelle. Useista eri lähteistä saadut tiedot eivät kuitenkaan kerro heidän henkilöllisyyttään.

Turistit siepannut muslimiryhmä uhkasi jälleen tänään surmata kaksi panttivankiaan. Paikalliselle radioasemalle soittaneen ja sissien jäseneksi esittäytyneen Abu Escobarin mukaan vangit teloitetaan, jos Filippiinien armeija ei lopeta sissien vastaista hyökkäystä läheisellä Basilanin saarella. Samainen Escobar välitti myös edellisen tappouhkauksen tiistaina, mutta Filippiinien viranomaisten mukaan kaikki vangit ovat edelleen hengissä.

Sissit ovat kuljettaneet panttivankinsa syvälle vuoristoon

Presidentti Joseph Estrada julkisti tänään lausunnon, jonka mukaan panttivangit aiotaan saada vapauteen turvallisesti. Filippiinien armeija on hyökännyt rajusti Abu Sayyef -ryhmän sissejä vastaan Basilanin saarella, missä sissien vankia on ollut yksinomaan filippiiniläisiä. Hyökkäyksessä on vapautettu 15 panttivankia.

Surmansa on saanut neljä siepattua ja kymmenkunta on edelleen kateissa. Jolon saarella, missä vankina on 21 ihmisiä - joukossa kaksi suomalaismiestä - armeija ei ole toistaiseksi yrittänyt vapauttaa panttivankeja väkivalloin.

Yhteydenpito välittäjien ja Abu Sayyaf -sissien välillä katkesi tiistaina sen jälkeen kun sissit ja Filippiinien armeija olivat kahakoineet pariin otteeseen. Taisteluiden jälkeen sieppaajat ryhmittyivät panttivankeineen uudelleen viiteen eri paikkaan.
(MTV3-STT-AFP-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.