Mainos

Uusi järistys runteli Haitia

Haitissa on tapahtunut jälleen uusi maanjäristys. Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6.1 Richterin asteikolla, kertoo Yhdysvaltain geologian laitos.

Järistys tapahtui kahdeksan päivää tuhoisan järistyksen jälkeen. Tuolloin järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 7.0 Richterin asteikolla.

AFP:n toimittaja raportoi Port-au-Princestä, ettei uusi järistys aiheuttanut ainakaan pahoja uusia vahinkoja. Tosin hän kertoo kuulleensa melua, joka ilmeisesti johtui sortuvasta rakennuksesta. Jälkijäristys on siis ilmeisesti rikkonut rakennuksia, joita alkuperäinen järistys oli jo vahingoittanut.

Järistys tapahtui kello yhdeltä Suomen aikaa noin 60 kilometriä Port-Au-Princestä länteen 9,9 kilometrin syvyydessä.

Säilyneet rakennukset koetuksella

Seismologian instituutin seismologi Matti Tarvaisen mukaan järistyksen keskus näyttäisi olevan hieman länteen viikko sitten tapahtuneen järistyksen keskuksesta.

- Syvyyttä sille näyttää tulevan kuitenkin kymmenen kilometriä. Eli se tulee samaan kohtaan kuin viikko sitten sattunut järistys.

Jälkijäristykset voivat olla Tarvaisen mukaan kohtalokkaita, vaikka ne olisivat varsinaista maanjäristystä pienempiä.

- Niissä on usein se paha puoli, että säilyneiden rakennusten rakenteet ovat heikentyneet. Pienikin jälkijäristys saattaa sortaa talon.

Katso Aino Huilajan juttu ja Rita Strömmerin haastattelu

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.