Mainos

Uusi Itävallan vastainen mielenilmaus EU-kokouksessa

EU-kokouksessa nähtiin tänään jälleen Itävallan vastainen mielenilmaisu, kun Ranskan ministeri Jean-Claude Gayssot paheksui vapauspuolueeseen kuuluvan Itävallan edustajan mukanaoloa liikenneministerien kokouksessa. Belgian edustaja Isabelle Durant yhtyi vasemmistolaisen Gayssotin esittämään arvosteluun. Itävallan liikenneministeri Michael Schmid vastasi kritiikkiin korostaen suvaitsevuutta. Schmidt sanoi, että kaikki juutalaisvastaiset ja muukalaisvihan muodot ovat puolueelle vieraita.

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen oli sairastuneena poissa kokouksesta. Suomea edusti kansliapäällikkö Juhani Korpela. Ranska ja Belgia ovat olleet äänekkäimpiä Itävallan hallituskokoonpanon vastustajia. EU:n kokouksissa on nähty useita Itävallan vastaisia mielenilmauksia sen jälkeen, kun Itävallan kansanpuolue muodosti hallituksen äärioikeistolaisen vapauspuolueen kanssa.

Neljätoista EU:n jäsenmaata mukaanlukien Suomi jäädyttivät helmikuussa hallitussuhteitaan Itävallan kanssa, eikä sanktioita ole toistaiseksi purettu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.