Mainos

Uusi iPhone-malli houkuttelee vakuutuspetoksiin Suomessakin – hurja piikki luvassa

Vanha iPhone alkaa tuntua vanhalta, kun uusi malli tulee markkinoille. Tämä lienee syynä siihen, että joku saattaa rikkoa tai ilmoittaa varastetuksi vanhan puhelimensa vakuutuskorvauksen toivossa. Maailmalla puhutaan jopa satojen prosenttien korvauspiikistä.

Tänään julkistetun uuden iPhone5 -älypuhelimen uskotaan kasvattavan vakuutuspetosten määrää myös Suomessa.

Kaikki vakuutusyhtiöt kertovat, että edellisen mallin julkistus toi korvaushakemuksiin selvän piikin, kun ihmiset ilmoittivat vanhan puhelimensa varastetuksi tai rikkoontuneeksi.

– Ainakin aikaisemmin usein mallin vaihtuessa meille on tullut suuri vahinkopiikki erityisesti Applen mobiililaitteiden osalta. Sen sijaan muiden merkkien tai laiteryhmien osalta ei ole ollut huomattavaa piikkiä, kertoo korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa If-vakuutusyhtiöstä.

Brittilehdet ennustavat 300 prosentin kasvua korvaushakemusten määrään uuden iPhone -vitosen ilmestyttyä. Edellinen julkistus nosti korvauspiikkiä puolella.

Petos johtaa väärinkäytösrekisteriin

Poliisilla on oma käsityksensä puhelinpetosten lisääntymisen syistä.

– Yksi syy saattaa olla se, että tänä päivänä vakuutusilmoitusten ja vahinkokorvausten tekeminen netissä on suhteellisen helppoa, pohtii apulaispoliisipäällikkö Erkki Kerola Keski-Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Vakuutusyhtiöillä on oma väärinkäytösrekisteri, johon merkitään selville saadut petokset. Pienikin petos johtaa siihen, että mitään vakuutuksia, ei pakollisia eikä vapaaehtoisia, saa enää mistään yhtiöstä.

– Tämä voi johtaa esimerkiksi siitä, että kun on ostamassa asuntoa, johon tarvitsee pankkilainaa, niin henkilö ei saakaan enää vapaaehtoista palovakuutusta asunnolle. Tuolloin jää myös laina saamatta, sanoo riskienhallintainsinööri Bjarne Sundqvist Fenniasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.