Mainos

Uusi iPad julki ehkä jo ensi viikolla - mutta mitä se sisältää?

Applen uskotaan julkistavan uuden iPad 2 -laitteensa ensi viikolla, mutta tablet-koneen ominaisuuksista on huhuttu jo kuukausia.

Varmimmat huhupuheet kertovat uudesta kamerajärjestelmästä ja laitetehojen parantamisesta niin, että uusi iPad tukee HD-videota.

Kirkkaampia mediakokemuksia

Muun muassa Gizmodo- ja TabletPcReview -sivustot kertovat, että uudessa mallissa on kamerat laitteen molemmin puolin. Kameran lisääminen iPadin näytön viereen mahdollistaa videopuhelut esimerkiksi iPhone4:n käyttäjille tuttua Facetime-sovellusta käyttämällä.

PCWorld ja uutistoimisto Reuters kertovat edeltäjäänsä ohuemman ja kevyemmän iPadin siirtyvän HD-aikaan. Tehoista vastaa tuplaydinprosessori, ja näyttö tukee täyttä 1080p-teräväpiirtovideota. Näytön kerrotaan olevan materiaalista, joka hylkii tahroja äiti-iPadin näyttöä paremmin.

Videoita varten laitteeseen ilmestyy paikka HDMI-kaapelille, Apple Insider kertoo.

Myös kaiuttimien kerrotaan kasvavan tehokkaammiksi. Mashable-sivusto kertoo, että paremmat kaiuttimet ovat tarpeen, mutta sivusto pitää huhua melko epävarmana.

iPad-juniorista eri versioita?

iPad 2:sta julkaistaan mitä todennäköisimmin kolme versiota, joista yksi tukee pelkästään langatonta verkkoa. Muut kaksi tukevat myös 3G-yhteyttä.

Verkossa kuhistaan muutenkin uuden iPadin verkkoyhteyksistä. Apple suosii tuotteissaan täyttä langattomuutta, mutta esimerkiksi Economic Daily Newsin mukaan laitteessa olisi USB-liitäntä.

USB mahdollistaisi kätevän tiedonsiirron ja esimerkiksi hiiren liittämisen. TechRadar -sivusto kuitenkin ihmettelee uutta liitäntää, sillä ensimmäinen malli esimerkiksi tulostaa langattomasti.

TechRadar epäilee myös huhua, jonka mukaan uudessa mallissa olisi paikka myös SD-muistikortille. Vastaavaa liitäntää ei ole muissakaan Applen laitteissa, joten huhu lienee perätön.

Milloin laite rantautuu Suomeen?

Uuden iPadin julkistamista ensi viikolla ei ole vielä virallistettu. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että Suomen julkaisu tulee jälkijunassa.

Suomen Applella ei ole tietoa laitteen saapumisesta Suomeen.

Applen hittilaitteiden kimaran jatke saapunee kuitenkin Suomeen viiveellä verrattuna kansainvälisiin markkinoihin. Saapuihan ensimmäinen iPad suomalaiskauppoihin vasta useampi kuukausi myöhemmin kuin yhdysvaltalaisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.