Mainos

Uusi Indiana Jones -filmi raivostuttaa Venäjän kommunisteja

Valkokankailla jälleen seikkaileva Indiana Jones -arkeologi saa Venäjän kommunistit näkemään punaista.

Venäjän kommunistinen puolue on tuominnut uuden Indiana Jones -elokuvan räikeäksi neuvostovastaiseksi propagandaksi, joka vääristää historiaa. Puolueen vaatii elokuvan poistamista valkokankailta.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta -elokuva on Hollywood-ohjaaja Steven Spielbergin uusin osa suosittujen toimintaelokuvien sarjassa, jonka aiemmat osat hän ohjasi 80-luvulla. Elokuva kertoo Harrison Fordin, 65, näyttelemästä arkeologista, joka joutuu selkkauksiin KGB.n kanssa etsiessään mystistä pääkalloa. Elokuvasarjassa Jones on paennut myös mm. natseilta ja intialaiselta lahkolta.

Elokuva sai ensi-iltansa Venäjällä eilen. SIitä on tehty yksin Venäjälle 808 kopiota, mikä on suurin määrä, mitä yksittäinen Hollywood-elokuva on Venäjällä saanut.

Pietarissa asuva kommunistisen puolueen jäsen Viktor Perov on närkästynyt elokuvan lapsille esittämästä maailmankuvasta.

- Mikä ärsyttää eritoten on se, että me voitimme Hitlerin yhdessä amerikkalaisten kanssa ja tunsimme myötätuntoa, kun Bin Laden iski heitä vastaan. Mutta nyt he pelottelevat lapsia kommunisteilla. Näillä ihmisillä ei ole mitään häpyä, Perov sanoo.

Venäjän kommunistit keskustelivat elokuvasta puolueen kokouksessa Pietarissa.

- Harrison Ford ja Cate Blanchett ovat B-luokan näyttelijöitä, jotka palvelevat CIA:ta. Meidän täytyy evätä näiltä ihmisiltä oikeus tulla tähän maahan, vaati Andrei Gindos.

Siitä huolimatta, että aikoinaan niin voimallisen kommunistisen puolueen kannatus Venäjällä on romahtanut neuvostoajoista, puolueen jäsenet pitävät itseään vanhan Neuvostoliiton saavutusten puolustajina.

Heidän mielestään Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen syntyneelle sukupolvelle syötetään nyt Hollywoodin omaa historiaa.

- Elokuvissa käyvät teini-ikäiset, jotka eivät tiedä mitään vuoden 1957 tapahtumista, sanoi Pietarin kommunistisen puolueen puheenjotaha Sergei Malinkovich uutistoimisto Reutersille.

- Teinit menevät elokuviin ja luulevat sitten, että vuonna 1957 me aiheutimme Yhdysvalloille ongelmia ja lähestulkoon aloitimme ydinsodan, Malinkovich jatkoi. - Se on ihan roskaa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.