Mainos

Uusi Harry Potter -kirja ilmestyy Britanniassa

Maailmanlaajuisen suosion saavuttaneen noitakokelaan, Harry Potterin sattumuksia seurataan nyt jo neljännessä kirjassa. Lapset ja lapsenmieliset villinneen pojan uusi seikkailu julkaistaan Britanniassa huomenna.

Uusi kirja on nimeltään Harry Potter and The Coblet of Fire ja se on jo nyt tehnyt historiaa eniten koskaan Internetissä myytynä kirjana. Näin kertoo brittiläinen verkkokirjakauppa Amazon.Co.UK.

Britanniassa yksi 150:sta lapsesta on tilannut teoksen ennakkoon. Maailmanlaajuisesti Amazon on myynyt sitä jo lähes 400 000 kappaletta. Suomessa uusin Harry Potter on vasta käännösvaiheessa ja se ilmestyy aikaisintaan jouluksi.

Englanninkielisessä painoksessa on 640 sivua ja se on yksi paksuimmista lapsille kirjoitetuista kirjoista. Suosittu koulupoikanoita on skotlantilaisen J.K. Rowlingin luoma. Kirjailija on jo aiemmin paljastanut, että uusimmassa seikkailussa kuolee joku kirjojen päähahmoista. Paljastus aloitti heti veikkailut Internetissä.

Harryn seikkailut Tylypahkan noita- ja velhokoulussa ovat kirvoittaneet nuorten mielikuvitusta kaikkialla maailmassa. Kolmea jo ilmestynyttä Harry Potter -kirjaa on myyty 30 miljoonaa kappaletta ja ne on käännetty 31 kielelle.

Kaikki eivät Harrysta kuitenkaan pidä. Kirjat on kielletty joissakin kouluissa Yhdysvalloissa ja ainakin yhdessä englantilaisessa koulussa sen vuoksi, että Harryn noitavoimat menevät ristiin Raamatun opetusten kanssa. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.