Mainos

Uusi Facebook-haku hämmästyttää: Paljastaa arkaluontoisia tietoja

Yhteisöpalvelu Facebookin uusi Graph search -hakutoiminto voi paljastaa valonarkoja tietoja palvelun käyttäjistä.

Haun avulla voi seuloa Facebook-käyttäjiä sen perusteella, mitä heidän tiedoissaan kerrotaan tai mistä he ovat tykänneet Facebookissa.

Actual Facebook Graph Searches -nettisivu on julkaissut uuden toiminnon kautta tehtyjä hakuja. Yksi haku näyttää listan naimisissa olevista ihmisistä, jotka tykkäävät aviopuolisoidensa pettämistä harkitseville suunnatusta Ashley Madison -nettisivusta.

Hakutoiminnon avulla voi myös etsiä esimerkiksi ihmisiä, jotka tykkäävät samaan aikaan homojen avioliittoja vastustavasta Focus on the Family -liikkeestä ja homoseksuaalista Neil Patrick Harrisista. Harris astelee pian avioon toisen miehen kanssa.

Toiminto niin ikään kertoo, keillä Falun Gong -liikkeen kannattajilla on sukulaisia Kiinassa. Liike on edelleen täysin kielletty maassa, ja monia sen kannattajia on vainottu Falun Gongin harjoittamisen vuoksi.

Järjen käyttö sallittu

Nettisivuston perustaja kirjoittaa, että hän loi sivun vitsaillakseen Facebookin kustannuksella.

Kirjoittaja muistuttaa, että Facebookin yksityisasetuksia säätämällä hakutoiminnon tuloksia voi rajoittaa. Samaan aikaan hän kuitenkin huomauttaa, että monet ihmiset eivät osaa tai ymmärrä säätää yksityisasetuksia suojaamaan Facebook-profiiliaan tarpeeksi hyvin.

Perustaja neuvookin, että järjen käyttö sosiaalisessa mediassa on sallittua. Jos omia arkaluontoisia asioitaan ei halua julki, niitä ei kannata kirjoittaa Facebookiin alun alkaenkaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.