Mainos

Uusi elatusturvalaki vahvistettiin

Tasavallan presidentti vahvisti tänään uuden elatusturvalain, joka tulee voimaan ensi vuoden alusta. Laissa säädetään kunnan varoista maksettavasta elatustuesta, siihen liittyvästä elatusavun perinnästä sekä kunnan sosiaaliviranomaisen oikeudesta ajaa kannetta elatusavun vahvistamiseksi ja muuttamiseksi.

Elatustuen maksamisedellytykset säilyvät pääosin ennallaan. Tukea ei kuitenkaan makseta lapselle, joka kykenee itse elättämään itsensä tai joka on kunnan kustantamassa laitos- tai perhehoidossa. Tuen alkamis- ja päättymisajankohta määritellään nykyistä tarkoituksenmukaisemmin. Elatustuen porrastus poistetaan, joten huoltajan eläminen avioliitossa tai avioliiton omaisissa olosuhteissa ei enää alenna tuen määrää.

Täysimääräinen elatustuki on nykyisen suuruinen eli 637 markkaa kuukaudessa lasta ja elatusvelvollista kohti. Kunnan elatustukisaatavalle säädetään viiden vuoden vanhentumisaika. Säännöksiä aiheettomasti maksetun elatustuen takaisinperinnästä nostajalta täsmennetään. Takaisinperintää koskevat täytäntöönpanokelpoiset päätökset tekee kunnan toimielin. Uudella elatusturvalailla kumotaan nykyinen laki lapsen elatuksen turvaamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.