Mainos

Uusi E10 ei tuonut muutosta - bensan hinta kipuaa yhä ylemmäs

Toisin kuin alun perin uumoiltiin, uusi E10-bensiini ei ole juurikaan laskenut bensan litrahintoja. Asia on pikemminkin päinvastoin, sillä hinnat ovat hivuttautuneet ylöspäin vuodenvaihteessa käyttöön tulleen E10-bensiinin jälkeen.

Polttoaine.net-sivuston mukaan pohjoisessa ylitettiin eilen jo 1,69 euron raja 98-oktaanisen bensan suhteen. 95-oktaanisesta joutuu tällä hetkellä pulittamaan kalleimmillaan 1,65 euroa ja uudesta 95E10-bensiinistä 1,549 euroa litraa kohti. Kallein diesel maksoi eilen puolestaan 1,42 euroa litralta.

Hintaerot eri paikkakuntien ja bensa-asemien välillä ovat kasvaneet rajusti viime viikkoina. Esimerkiksi ero kalleimman ja halvimman 98-oktaanisen välillä on jo noin 20 senttiä.

Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen liiton puheenjohtajan Aimo Kettusen mukaan tällainen ero on aivan liian suuri. Kettunen harmittelee, että hintaerot antavat myös huoltamoyrittäjistä negatiivisen kuvan, vaikka asiassa ei ole lainkaan kyse rahastuksesta.

98-oktaanisen kulutus rajussa kasvussa

Uusi E10-bensiini hämmentää edelleen myös tankkaamaan tulevia autoilijoita. Epätietoiset ihmiset ovatkin turvautuneet tutumpaan 98-oktaaniseen bensaan, jonka menekki on ollut kovaa viime päivinä. Monessa paikassa 98E-oktaaninen on jopa loppunut väliaikaisesti suuren kysynnän takia.

- Meillä 98E:n myynti on tuplaantunut. Esimerkiksi eilen 98-oktaanisen automaattimyynti oli suurempi kuin 95-oktaanisessa. Tämä johtuu siitä, että ihmiset pelkäävät käyttää uutta E10-bensaa. Tieto siitä ei ole vielä saavuttanut kaikkia, ja monet pelaavat sitten varman päälle, kertoo ST1 huoltamoyrittäjä Heikki Löfgren Kontiolahdelta.

Uuden E10-bensan oli tarkoitus alentaa hieman hintoja, sillä sen biokomponentilla on kevyempi verotus kuin vanhalla 95-oktaanisella. Bensan hintoihin vaikuttavat kuitenkin myös raaka-aineiden maailmanmarkkinahintojen heilahtelut ja paikallinen kilpailu.

Tarkista E10-bensiinin soveltuvuus autollesi täältä

Katso Keimo Lehtiniemen juttu (Seitsemän uutiset 14.1.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.