Mainos

Uusi brittihallitus aloitti työnsä

Britanniassa uusi koalitiohallitus on työskennellyt tänään ensimmäistä päivää. Uuden hallituksen tärkein tavoite on kaventaa alijäämäistä budjettia.

Historiallinen kahden puolueen yhteishallitus on ensimmäinen 65 vuoteen. Pääministeri David Cameron lupasi antaa liberaalidemokraateille avainministerin paikkoja ja niin tapahtuikin. Liberaalidemokraatit saivat yhteensä viisi ministerisalkkua, muun muassa pankki- ja liike-elämän asioista vastaavan ministerin salkun. Esimerkiksi ulko-, oikeus - ja puolustusministerin salkut menivät konservatiiveille.

Nyt syntynyt kahden puolueen yhteishallitus katkaisi työväenpuolueen 13 vuoden putken. Vastaavaa koalitiohallitusta ei ole ollut Britanniassa sitten toisen maailmansodan. Jotta koalitio syntyi, kahden puolueen piti päästä yhteisymmärrykseen muun muassa maahanmuuttopolitiikasta ja vaalijärjestelmän uudistamisesta.

Puoluejohtajat vakuuttelivat yhtenäisyyttä

Sekä pääministeri David Cameron että varapääministeri Nick Clegg vakuuttivat, että hallituksesta tulee vahva ja yhtenäinen:

- Olemme Nick Cleggin kanssa polittiisia johtajia. Ja haluamme laittaa syrjään puolue-erimielisyydet ja työskennellä yhteisen, kansallisen edun hyväksi, Cameron lausui.

- Tämä on uusi hallitus ja uudenlainen hallitus: radikaali, uudistava hallitus -kun tarve vaatii, sekä vakuuttavuuden lähde

maassamme suurena epävarmuuden aikana, vakuutteli puolestaan Clegg.

Uusi hallitus ei halua antaa EU:lle enempää päätösvaltaa, myöskään euroon maa ei aio liittyä. Aivan ensimmäiseksi uusi hallitus on luvannut tarttua alijäämäisen budjetin kaventamiseen. Kuitenkin niin, että veroihin ei kosketa.

Katso Miia Parviaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.