Mainos

Uusi bin Laden -nauha taas julki

Qatarilainen televisioasema on julkistanut uuden äänitteen, jolla ilmeisesti esiintyy terroristijohtaja Osama bin Laden. Nauhalla kehotetaan muslimeja taistelemaan Yhdysvaltoja vastaan, mikäli se hyökkää Irakiin.

Terroristijohtaja Osama bin Laden (arkistokuva)

Qatarilainen al-Jazeera-televisiokanava julkisti illalla uuden ääninauhan, jolla väitetään puhuvan terroristijohtajaksi epäillyn Osama bin Ladenin. Nauhalla kehotettiin muslimeja puolustamaan Irakia ja sanottiin yhteistyön Yhdysvaltain kanssa olevan Irakille ja islamille vahingollista.

Bin Ladeniksi väitetty mies myös arvosteli Yhdysvaltain suunnitelmia "ristiretkestä Islamin muinaisen pääkaupungin (Bagdadin) valtaamiseksi" ja kehotti muslimeja taistelemaan Yhdysvaltoja vastaan mm. itsemurhaiskuin. Puhujan mielestä sota Irakia vastaan olisi sota kaikkia muslimeja vastaan.

Al-Jazeeran edustaja kiisti aiemmin tänään koko ääninauhan olemassaolon, mutta myöhemmin kanava ilmoitti saaneensa haltuunsa nauhan ja esittävänsä sen illalla.

-Olemme muutama tunti sitten saaneet haltuumme Osama bin Ladenin ääninauhan ja tutkimme sen sisältöä, kanavan edustaja sanoi uutistoimisto AFP:lle.

USA pitää nauhaa aitona

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun asiantuntijat uskovat, että illalla julkistetulla nauhalla puhuu todellakin terroristijohtaja Osama bin Laden, nimettömänä pysytellyt viranomainen sanoi illalla.

-Parhaassa tapauksessa tässä terroristi puhuu yhteisistä eduista julman diktaattorin kanssa, ja pahimmassa tapauksessa tämä on osoitus terrorismin liiton rakentamisesta, viranomainen totesi.

Nauhalle ei kuitenkaan ole vielä tehty teknisiä testejä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan Richard Boucherin al-Jazeeralle antaman lausunnon mukaan nauha todistaa, että bin Laden tukee Irakia ja haluaa taistella maan johtajan Saddam Husseinin rinnalla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

(Huomenta Suomi 12.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.