Mainos

Uusi analyysi Nokiasta: Helpotusta ei luvassa

Analyysipalveluyhtiö Inderes suhtautuu edelleen varovaisesti matkapuhelinvalmistaja Nokiaan. Inderesin mielestä sijoittajien kannattaa vähentää Nokian osakkeita, sillä yhtiön lyhyen tähtäimen haasteet ovat liian korkeita.

Nokian osakkeella käytiin kauppaa eilispäivän päätteeksi 2,09 eurolla, mutta Inderes arvelee osakkeen arvon laskevan silti vielä hitusen. Nokian osake onkin suorastaan romahtanut tänä vuonna. Vuoden alusta lähtien osake on laskenut liki 45 prosenttia, kun uudet Windows-puhelimet eivät ole tyydyttäneet sijoittajia.

Nokia julkaisi viime viikolla kaksi uutta Windows-puhelinta, jotka ovat Inderesin mukaan "sinänsä kunnossa". Analyysipalveluyhtiön mielestä laitteissa on kilpailukykyinen navigointi, suorituskyky, design ja kuvaustoiminnot. Ongelmana Inderes näkee kuitenkin sen, että Androidiin ja iPhoneen tottuneiden operaattoreiden ja kuluttajien kynnys siirtyä Windowsiin on edelleen korkea.

- Nyt Nokian Lumia-mallisto ja Windows Phone tulevat kuitenkin saamaan vetoapua Windows 8:n saapumisesta markkinoille, minkä pitäisi nopeuttaa kehitystä. Lisäksi operaattoreilta on kantautunut lievästi positiivisia kommentteja Windows Phone 8:sta, joskin Nokian uusista operaattorisopimuksista ei ole vielä virallista tietoa, Inderes selvittää.

Inderes uskoo, että Nokia toimittaa Windows-Lumia puhelimia ensi vuonna 36 miljoonaa kappaletta ja tänä vuonna 13 miljoonaa kappaletta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.