Mainos

Uusi ammattijärjestö haastaa Loimaan kassan

Suomeen perustetaan syksyllä uusi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto, joka kauppaa jäsenilleen myös pelkkää työttömyyskassan jäsenyyttä. Aiemmin vastaavanlaista mahdollisuutta on tarjonnut vain Loimaan kassa.

Suomeen syntyy syksyllä uusi ammattijärjestö, joka alkaa tarjota jäsenilleen myös pelkkää työttömyyskassan jäsenyyttä.

Helsingin Sanomien mukaan uusi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto perustetaan syksyllä, kun Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL, Kunta-alan ammattiliitto KTV, Valtion yhteisjärjestö VTY, Tulliliitto, Vankilavirkailijain Liitto sekä Merivartioliitto yhdistyvät yhdeksi liitoksi. Toisin kuin edeltäjänsä JHL saa myös oikeuden ottaa jäsenikseen työntekijöitä yksityissektorilta.

Uusi liitto alkaa tarjota internetissä kotisivullaan mahdollisuutta maksaa pelkästä työttömyyskassan jäsenyydestä. JHL haastaa siten Loimaan kassana tunnetun YTK:n, joka on tarjonnut samanlaista vaihtoehtoa jo pitkään. Vaihtoehto merkitsee sitä, että työttömyyskassan jäsen maksaa pelkästä vakuutuksesta työttömyyden varalta, mutta ei saa liitolta minkäänlaisia ay-palveluita.

Loimaan kassasta tuli maan suurin työttömyyskassa sen jälkeen, kun se sai alkaa ottaa jäsenikseen myös julkisen sektorin työntekijöitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.