Mainos

Uuraan öljysatama vihittiin käyttöön

Uuras on toinen suuri öljysatama Karjalan kannaksella. Jo aiemmin öljykuljetuksille on avattu Koiviston satama.

Öljynkuljetus Suomenlahdella lisääntyy, kun jo toinen venäläinen öljysatama valmistuu Suomenlahden pohjukkaan. Pietarin ulkosatamassa Vysotskissa eli entisellä Uuraalla vihittiin tänään käyttöön uusi öljyterminaali, josta lähee tankkeri Suomenlahdelle joka toinen päivä.

Satamaa oli vihkimässä käyttöön Venäjän pääministeri Mihail Fradkov, jonka mukaan yrityksen ja valtion etu käyvät yksiin Uuraan hankkeessa.

Jo aiemmin öljykuljetuksille on avattu Koiviston (Primorsk) satama. Lisäksi Venäjällä on suuria satamahankkeita Suomenlahden etelärannalla.

Tänään avattiin Uuraan ensimmäinen terminaali, jonka kautta voidaan aluksi kuljettaa 50 000 tynnyriä öljyä päivässä. Jo myöhemmin tänä vuonna kuljetuksia on määrä laajentaa 20 0000-23 0000 tynnyriin päivässä, kun Viipuriin johtavan radan välityskykyä on saatu nostetuksi. Satamaa on tarkoitus laajentaa edelleen.

Venäjä vei öljyä toukokuussa ennätysmäiset 9,09 miljoonaa tynnyriä päivässä. Venäjän öljynvientiä rajoittaa putkikapasiteetti ja satamien puute.

(MTV3-STT-Reuters)

(Kymmenen uutiset 16.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.