Uunitortilla

  • oliiviöljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 4 sipulia silputtuna
  • 1 kuutioitu vihreä paprika
  • 200 g kuutioituja, keitettyjä perunoita
  • 5 isoa munaa
  • n. 1 dl smetanaa
  • 200 g raastettua manchego-juustoa
  • 3 rkl silputtua ruohosipulia
  • suolaa
  • pippuria

Lämmitä uuni 190 asteiseksi. Peitä 18 x 25 cm uunivuoka foliolla ja sivele se oliiviöljyllä. Pane hieman oliiviöljyä, sipulisilppu ja paprikakuutiot paistinpannuun ja kypsennä 10 min. Sekoita välillä. Anna jäähtyä ja sekoita perunakuutiot joukkoon. Vatkaa munat, juusto, smetana ja ruohosipuli isossa kulhossa. Sekoita jäähtyneet kasvikseen kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.

Paista uunissa 30-40 min, kunnes seos on kullanruskea, kohonnut ja keskeltä hyytynyt. Anna jäähtyä. Kumoa tortilla ruskistunut puoli ylöspäin leikkuu laudalle ja irrota folio. Anna jäähtyä täysin. Leikkaa pieniksi neliöiksi ja tarjoile cocktailtikkujen kera tai kiinnitä palat leipäviipaleeseen.

Lue myös:

    Uusimmat