Uuniperunat ja makkaratäyte

Toimittaja Ari Malmberg
1-2 jauhoista (rosamunda) perunaa
ruokailijaa kohti
alumiinifolia
1. Pese ja harjaa perunat hyvin.
2. Kiedo perunat yksitelleen folioarkin sisään.
3. Kypsennä perunoita uunissa 225 asteessa noin tunti. Varmista esimerkiksi hammastikulla, että perunat ovat kypsiä.

Makkaratäyte

1 sipuli
noin 600 g ruokamakkaraa
1 paprika
1 tlk tomaattimurskaa suolaa ja pippuria
1 rkl sokeria
1 valkosipulin kynsi
(noin 200 g fetajuustoa kuutioina)

1. Leikkaa sipuli siivuiksi. Leikkaa makkara ja paprika pieniksi kuutioiksi.
2. Ruskista sipuli tilkassa öljyä paistinpannulla.
3. Lisää makkarat pannulle ja anna niidenkin ruskistua hieman.
4. Lisää paprikakuutiot, tomaattimurska, suola, pippuri ja sokeri.
5. Purista vielä valkosipulin kynsi makua antamaan.
6. Keittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
7. Juuri ennen tarjoilua voit lisätä feta- juustokuutiot sekaan niin, että ne lämpiävät ja hieman pehmenevät.

Lue myös:

    Uusimmat