Mainos

Uudistuspuolue menestyi Viron kuntavaaleissa

Ensimmäiset tulokset Viron eilisistä paikallisvaaleista osoittavat, että ulkoministeri Siim Kallaksen johtama uudistuspuolue on menestynyt hyvin Tallinnassa ja monilla muilla alueilla. Tuloksia oli maanantaina vasta niukasti saatavissa, mutta tilanne alkoi selkiytyä pääkaupungissa.

Uudistuspuolue sai Tallinnassa 15 paikkaa 64-jäseniseen kaupunginvaltuustoon. Toiseksi eniten eli 12 paikkaa sai Edgar Savisaaren johtama keskustapuolue. Isänmaa-puolueen ja Maltillisten vaaliliitto sai yhteensä 9 paikkaa.

Kaksi venäläisten puoluetta sai Tallinnassa yhteensä 16 paikkaa. Viron 1,6 miljoonasta asukkaasta venäläissyntyisiä on runsaat 30 prosenttia, Tallinnassa venäläisiä on suhteellisesti enemmän eli 44 prosenttia.

Alustavien tulosten mukaan uudistuspuolue on kerännyt eniten ääniä, eli 29 prosenttia, myös Tartossa. Äänestysprosentti jäi koko maassa varsin alhaiseksi eli 52 prosenttiin.

Alueilla, joissa asuu paljon venäläisiä, osallistuminen oli keskitasoa vilkkaampaa. Muun muassa Virumaan itäosassa äänesti 67 prosenttia äänioikeutetuista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.