Mainos

Uudistusmieliset jyräävät Iranissa

Uudistusmieliset ryhmät kertovat yhä suuremmista voitoista Iranin parlamenttivaalien ääntenlaskun edetessä. Laskennan tässä vaiheessa presidentti Mohammad Khatamia tukevat uudistusmieliset ovat saaneet 75 prosenttia paikoista.

Khatamia tukeva rintama ilmoitti, että se oli saanut 126 paikkaa 167:stä, joissa voittaja oli ratkennut. Näihin paikkoihin ei kuulunut lainkaan pääkaupungin Teheranin tuloksia. Uudistusmielisten on arvioitu olevan erityisen vahvoilla juuri Teheranissa.

Vanhaa parlamenttia hallinneet vanhoilliset edustajat ovat saaneet toistaiseksi vain 34 edustajaa 290-jäseniseen parlamenttiin. Uudistusmielisten hyvästä menestyksestä huolimatta, ylin valta säilyy edelleen Iranin uskonnollisen johtajan ajatollah Ali Khamenein ja ns. valvontaneuvoston käsissä.

Kahdeksan kuoli yhteenotoissa

Yhteensä kahdeksan ihmistä kuoli kahdessa iranilaiskaupungissa, kun poliisi avasi tulen väkijoukkoja kohti eilen. Kaduille kokoontuneet ihmiset valittivat väärinkäytöksistä vaaleissa.

Shushissa vihaiset mielenosoittajat hyökkäsivät hallituksen virastoihin, pankkeihin ja muihin julkisiin rakennuksiin. Mielenosoittajat sanoivat vaalit voittaneen ostaneen ääniä, kertoi Iranin uutistoimisto Irna.

Yhteenotossa poliisin kanssa kuoli viisi ihmistä. Shadeganissa poliisi avasi tulen kohti väkijoukkoa, joka yritti päästä kuvernöörin virastoon. Kolme kuoli ja 10 haavoittui.
(MTV3-STT)

Uutistoimisto Irnan sivuilta päivitettyä tietoa vaaleista (englanniksi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.