Mainos

Uudistusmielinen johtaja pidätettiin Iranissa

Iranin johtava uudistusmielinen uskonnollinen johtaja, Hassan Youssefi Eshkevari, pidätettiin tänään. Asiasta kertoivat Eshkevarin työtoverit.

Pidätys tapahtui vain muutama tunti sen jälkeen, kun Eshkevari palasi Euroopasta Iraniin huolimatta häntä kohtaan esitetyistä syytteistä. Eshkevaria syytetään "kansallista turvallisuutta vaarantavasta toiminnasta, valtionvastaisen propagandan levittämisestä sekä islamilaisten arvojen loukkaamisesta".

Syytökset saivat alkunsa, kun Eshkevari ilmoitti huhtikuussa Saksassa pidetyssä konferenssissa, että naisilla pitäisi olla oikeus päättää itse, haluavatko he pukeutua islamin pukeutumissääntöjen mukaan.

Konferenssi sai Iranin konservatiivit raivon valtaan, kun siitä kertovan televisio-ohjelman yhteydessä Iranin yleisradio näytti paljain käsivarsin tanssivaa naista. Iranin oikeuslaitos ei ole vielä vahvistanut pidätystä.

Kansanedustajat vierailivat vankilassa

Iranilaiset kansanedustajat ovat tutustuneet paikallisiin vankilaoloihin, maan sanomalehdet kertoivat tänään. Kansanedustajat vierailivat Evinin vankilassa eilen ja tänään kuuntelemassa siellä istuvia mielipidevankeja.

-Ne kolme (mielipidevankia), joiden kanssa keskustelimme, olivat tyytyväisiä oloihinsa vankilassa, ryhmän jäsen Ali Akbar Mousavi-Khoeini kertoi sanomalehdille.

Moshvai-Khoeinin mukaan kansanedustajat laativat vielä lopullisen tutkimusraportin Evinin vankilan olosuhteista, kun kaikki tarkastukset on tehty.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.