Mainos

Uudistunut Postimuseo avaa ovensa

Uudistunut Postimuseo Helsingin pääpostitalossa avaa ovensa sunnuntaina 18.5. Tarjonta on elämyksellistä, osin vuorovaikutteista ja monikanavaista. Uudessa Postimuseossa perinteiset näyttelytekstit ja näyttelyluettelo saavat rinnalleen henkilökohtaisena oppaana toimivat kämmentietokoneet ja kosketusnäytöt.

Uudistunut Postimuseo esittää kokoelmiensa avulla Postin vaiherikkaan historian kävelevästä 1600-luvun postitalonpojasta osin nykypäivään saakka. Esiin nostettuja tarinoita ovat mm. Ahvenanmeren ylitys, surumerkit ja kenttäposti. Tilaa ovat saaneet myös suomalaiset postimerkit alkaen ensimmäisistä vuoden 1856 postimerkeistä ja päättyen uusimpiin euroajan postimerkkijulkaisuihin. Myös postimerkin valmistus ja postimerkkeily, eräs maailman suosituimmista harrastuksista, ovat saaneet omat näyttelyosionsa.

Museon kokoelmia tiedon ja elämysten tarjoajana täydentävät vuorovaikutteiset näyttelykohteet sekä laaja ääni-, kuva- ja multimediatuotanto. Postimuseossa on mahdollista ratsastaa puhuvalla 1700-luvun Ahto-Kustaa-postihevosella, tai jakaa postia satojen nykypäivän postinjakajien tavoin polkupyörällä. Laajaan äänituotantoon voi tutustua erillisessä Oletko kuullut? -nurkkauksessa. Postimuseon tekninen innovaatio perustuu langattomaan verkkoon ja kämmentietokoneisiin. Vastaavaa järjestelmää ei ole käytössä missään muussa suomalaisessa museossa. Järjestelmässä on jokaisesta aikakaudesta tai muusta esiteltävästä asiasta kolmella kielellä yhteensä viisi erilaista johdantoversiota. Suomenkieliset johdantoversiot spiikkaa Veeti Kallio. Nuorisolle suunnattu johdantoversio on toteutettu rap-musiikkina. Sen on tuottanut Malone & Petskin. Lisäksi kämmentietokoneiden kautta saadaan informaatio kaikista näyttelyesineistä. Kämmentietokoneiden vuokraaminen on maksullinen lisäpalvelu. Sama perusinformaatio on saatavissa myös kosketusnäytöin toimivista tietokioskeista, painetusta näyttelyluettelosta ja myöhemmin myös Internet-palveluna. Uuden informaatiojärjestelmän pääyhteistyökumppanit ovat Hewlett-Packard ja Valve.

Myös kaikki Postimuseon oheispalvelut ovat uudistuneet. Museon avaamisen yhteydessä avaavat ovensa uusittu MuseoKauppa, entistä laajempi ja monipuolisempi KirjeKahvila ja uuden ilmeen saanut museon kirjasto. Helsingin keskustan kokous- ja neuvottelutilatilatarjonnan täydentäjäksi avataan AudioTori. Museon avajaistapahtumaa vietetään sunnuntaina 18.5. kello 11-16, jolloin samalla vietetään kansainvälistä museopäivää. Ilmaisena avajaispäivänä museovieraille on tarjolla erilaista ohjelmaa:

Uudistunut Postimuseo sijaitsee Helsingin pääpostitalossa Asema-aukiolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.