Mainos

Uudet tv- ja radiokanavat puintiin parin viikon kuluttua

Uutta tv-kanavaa ja mainosrahoitteista valtakunnallista radiokanavaa aletaan liikenneministeri Tuula Linnainmaan (kok.) mukaan puida ministereiden neuvotteluissa vasta parin viikon kuluttua.

Ministeri arvioi tänään, että hän saa oman pohjaehdotuksensa valmiiksi ensi viikon lopulla. Neuvonpito eri hallituspuolueita edustavien ministerien kanssa alkaisi seuraavalla viikolla.

Linnainmaan mukaan tv-kanavan hakijoista erottuu melko helposti kahden tai kolmen hakijan kärki. Uuden valtakunnallisen radiokanavan hakijat sen sijaan ovat tasaisempaa joukkoa ja mukana on useita hyviä hakijoita. Liikenneministeri aikoo viedä tv- ja radiolupia rinnakkain eteenpäin.

Ministeri toivoo, että neuvotteluissa saavutetaan tulos mahdollisimman nopeasti. Neuvotteluissa määritellään myös toimilupien sisältö ja ehdot. Liikenneministeriön virkamiehet kokoavat ja analysoivat hakijoiden taloudelliset taustat ja taloudelliset mahdollisuudet, tarjotut ohjelmarakenteet, ajankäytön ja suunnitelmat toiminnan kehittymisestä.
-Taloudellisia voimavaroja on oltava niin paljon, että toiminta on uskottavaa. Lähtökohtana on, että analogisen luvan kautta pystytään turvaamaan digitalisoinnin nopea eteneminen. Mukaan on saatava taloudellisesti riittävän vakavarainen taho, joka sitoutuu digitalisoimiseen, ministeri painottaa ratkaisun perustaa.

Yhtään vähempiarvoisena Linnainmaa ei pidä ohjelmarakennetta ja kotimaisuuden täyttymistä. Hän soisi ratkaisun tuovan lisää työpaikkoja itsenäisiin tuotantoyhtiöihin. Hakijan ulkomaisuuden tai kotimaisuuden perusteella ei karsintaa voi hänen mielestään tehdä.
-Siltä pohjalta ei voi hakijoita kaseerata. Me olemme nyt EU:ssa.

Viisi haluaa tv:n, kuusi radion

Neljännen valtakunnallisen tv-kanavan hakijoita on viisi: Ruutunelonen, A4 Media, Tampereen Viestintä, monikansallinen Fixum/SBS sekä ruotsalaisen Kinnevikin tytäryhtiö Modern Times Group.

Alueellisia lähi-tv-lupia tavoittelee neljä hakijaa. Starbar Kustannus Oy aloittaisi toiminnan Jyväskylässä ympäristökuntineen, Scycom Oy pääkaupunkiseudulla ja Turun seudulla sekä Pirkanmaalla, Helsinki City-TV Oy pääkaupunkiseudulla ja Deljet Oy niinikään pääkaupunkiseudulla.

Valtakunnallista mainosrahoitteista radiokanavaa tavoittelee kuusi hakijaa. Ne ovat Cramon Oy, pääosin ranskalaisomisteinen NRJ SA, Radio Kanava Oy, Radio M3/Infoline Oy, norjalaistaustainen R5 Radio Koko Suomi sekä Suomen Uutisradio Oy.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.