Uudet tangokuninkaalliset valittu

Vuoden 2008 tangokuninkaallisiksi on kruunattu Jukka Hallikainen ja Hanna Talikainen.

Vantaalainen Hallikainen oli voitostaan yllättynyt. Kuninkuus tuli vain puolen pisteen erolla finaalivastustajaan, evijärveläiseen Antti Ahopeltoon.

-Tämä on uskomaton juttu minulle, ei tällaista olisi voinut kuvitellakaan. Antti on minun ikuinen suosikkini ja siitä pidän kiinni edelleenkin, kommentoi Hallikainen.

Tamperelainen Hanna Talikainen voitti kilpasiskonsa, keravalaisen Anni Parkkilan runsaan kymmenen pisteen erolla. Talikainen, joka on kaksinkertainen tangoprinsessa, oli riemuissaan voitosta.

-On aivan mahtava fiilis, ei muuta voi juuri sanoa. Kolmas kerta sanoo toden, näin se on.

Finaalissa tangofinalistit esittivät kukin perinteisen tangon, modernin tangon sekä "kaksintaistelutangon" puoliksi vastakilpailijansa kanssa.

Perjantain yleisöäänestyksen suosikiksi nousivat Hanna Talikainen ja Antti Ahopelto.

Tangon taikaa kaikilla mausteilla

Tangomarkkinat järjestetään tänä vuonna jo 24. kerran, ja tapahtuma vastaanotti kahdennen miljoonannen tangovieraansa eilen.

Tapahtuma on viime vuosina kasvattanut tarjontaansa vaihtoehtoiseen suuntaan monien oheistapahtumien avulla. Järjestäjien mukaan monipuolisella ohjelmistolla halutaan palvella yleisöä mahdollisimman kattavasti; ohjelmaa löytyy tangokaraokesta tanssikursseihin. Nuorempaa kävijäkuntaa sekä popin ja rockinnälkäisiä varten on jo parina vuonna järjestetty oma festaripuisto.

Tangomarkkinoiden ympärillä on käyty keskustelua siitä, kuinka oheistapahtumat vaikuttavat itse tangoon. Tangomarkkinoiden uusi toimitusjohtaja Pekka Leinonen myöntää, että joidenkin mielestä tango voi näistä tapahtumista kärsiä. Koska tarjontaa on paljon, tango saattaa hukkua tarjonnan paljouteen.

-Tarkastelemme ohjelmapolitiikkaamme hyvin kriittisesti. Muutoksia joudutaan tekemään, jos näyttää siltä, että yleisö ei saa täältä sitä mitä se tulee hakemaan. On syytä täsmentää tiedotusta, jotta ihmiset löytävät tangon täältä riittävän hyvin. Tärkeintä on, että oikea yleisö löytää oikean musiikin.

Tangoa Leinonen tarkastelee uudistusmielessä. Tämä musiikinlaji on saanut olla näiltä toimenpiteiltä rauhassa tähän saakka. Tänä vuonna yli 20-vuotinen tangolaulukilpailu onkin päivitetty uuteen aikakauteen, sillä kilpailutangot uusiutuivat säveltäjä Mika Toivasen ja tango-orkesterin käsittelyssä.

-En tarkoita, että perinteinen suomalainen tango hylättäisiin, päinvastoin, se on pohjalla vankkana kivijalkana. Tango taipuu taitavissa käsissä huomattavasti monipuolisemmaksi kuin se tänä päivänä on. Meidän tehtävänä on tehdä tällaisia kokeiluja, alkuvaiheessa varmasti pienimuotoisesti, pohtii Pekka Leinonen.

Tangomarkkinoiden kävijätavoite on yli satatuhatta vierasta, mihin tangojen kävijämäärä on viime vuosina vakiintunut. Leinosen mukaan eilisiltaan mennessä Tangomarkkinoilla oli käynyt vieraita kehnosta kelistä huolimatta viime vuoden tahtiin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat