Mainos

Uudet suomalaisparlamentaarikot aloittivat työnsä

Uudet suomalaisparlamentaarikot aloittivat maanantaina työnsä europarlamentissa Strasbourgissa Ranskassa. Europarlamentin puhemies Klaus Hänsch toivotti sydämellisesti tervetulleiksi kello 17 alkaneessa istunnossa 12 ensikertalaista ja neljä uudelleen valittua suomalaisparlamentaarikkoa sekä 21 itävaltalaisparlamentaarikkoa.

Ennen istunnon alkua uudet parlamentaarikot ilmoittautuivat europarlamentin virkailijoille ja saivat mm. äänestyskorttinsa ja työhuoneensa avaimen. Viimeisenä saapui sosiaalidemokraattien Pertti Paasio juuri ennen istunnon alkua. Osalle ensikertalaisista europarlamentaarikoista Strasbourgin Eurooppa-palatsi oli tuttu paikka. Keskustan Sirkka-Liisa Anttila, sosiaalidemokraattien Reino Paasilinna ja vasemmistoliiton Outi Ojala ovat toimineet samassa talossa Euroopan neuvoston jäseniä.

Tiedotusvälineiden suurin mielenkiinto kohdistui kokoomuksen neljän ensikertalaisen europarlamentaarikon saapumiseen. Olympiahiihtäjä Marjo Matikainen-Kallströmin ensimmäistä nousua pitkin europarlamentin portaita seurattiin kuin Calgaryn hiihtostadionin maalisuoran kamppailua joitakin vuosia sitten. Kokoomuksen muut kolme uutta europarlamentaarikkoa ovat Raimo Ilaskivi, Jyrki Otila ja Kirsi Piha.

Keskustan toinen uusi edustaja on Kyösti Virrankoski ja sosiaalidemokraateista kolmantena uutena europarlamenttiin nousi Jörn Donner. Vasemistoliiton toinen uusi edustaja on Esko Seppänen ja RKP:n uusi edustaja Astrid Thors.

Lokakuun eurovaaleissa parlamenttipaikkansa säilyttivät keskustan Mirja Ryynänen ja Paavo Väyrynen, sosiaalidemokraattien Riitta Myller ja vihreiden Heidi Hautala.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.