Mainos

Uudet myrskyt uhkaavat tuhoalueita

Atlantilla riehuu jo kolme trooppista myrskyä: Hanna, Ike ja Josephine. Niiden kaikkien uskotaan voimistuvan hurrikaaneiksi.

Hannan ennustetaan iskeytyvän Floridaan tai Etelä- ja Pohjois-Carolinaan loppuviikosta. Hanna laantui Bahaman lähellä hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi, mutta saattaa kiihtyä vielä uudelleen.

Ike ja Josephine puolestaan keräävät voimiaan keski- ja itä-Atlantilla. Ike on suuntaamassa samalle alueelle, jonne Hanna näyttää päätyvän viikonloppuun mennessä.

Epätoivo valtaisi haitilaiskaupungin

Hanna on nostattanut tulvia Haitissa ja vaatinut ainakin 16 ihmisen hengen. Maan kolmanneksi suurin kaupunki Gonaives on pahojen tulvien kourissa.

- Tilanne täällä on erittäin vakava. Pyydän apua kaupunkilaisille, kertoi 300 000 asukkaan kaupungin pormestari Stephen Moise puhelimitse uutistoimisto AFP:lle.

Gonaives sijaitsee 152 kilometriä pohjoiseen pääkaupunki Port-au-Princestä.

- Käytännössä koko kaupunki kärsii tulvista. Vettä on kaikkialla ja joissain paikoissa se näyttää nousevan jopa kahteen metriin, Moise selitti.

Tiettävästi osa asukkaista on joutunut hakemaan suojaa katoilta.

- En tiedä, kuinka kauan pysymme täällä hengissä , kertoi hätääntynyt Germain Michelet AFP:lle ja vetosi avun saamiseksi.

Tilanne Haitissa on jatkunut synkkänä jo pitkään. Hannan edeltäjän Gustavin riehuessa ainakin 77 ihmistä sai surmansa. Lisäksi vain kaksi viikkoa sitten trooppinen myrsky Fay aiheutti Haitissa pahoja tulvia. Tuolloin 40 ihmistä menehtyi.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.