Mainos

Uudet ministerit velkaista väkeä

Ministereistä Paula Lehtomäki näyttäisi olevan ainoa, jolla ei ole velkaa. Yleisin velka ministereiden keskuudessa on asuntolaina. Monella on myös piensijoittajan osakesalkku.

Uusi hallitus näyttää olevan velkaista väkeä. Monella ministerillä on lainaa yli 100 000 euroa.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisellakin (kok.) asuntolainaa on yli 326 000 euroa.

Ylivoimaisesti velkaisin mutta myös varakkain on sisäministeri Anne Holmlund (kok.). Asunto- ja autolainaa hänellä on runsaat 60 000 euroa ja sijoitus- ja tulonhankkimislainoja 660 000 euroa. Sijoitukset tuottavat 75 000 euroa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysellä (kesk.) on yhdessä puolisonsa kanssa lainaa asuntoon, maatalouteen ja tulonhankintaan yhteensä runsaat 380 000 euroa.

Pääministeri Matti Vanhasella (kesk.) on asuntolainaa edelleen 297 000 euroa. Ulkoministeri Ilkka Kanervallakin (kok.) on asuntolainaa 150 000 euroa. Vastineeksi hänellä on myös mittavan näköinen määrä osakkeita ja osuuksia sijoitusrahastoissa.

Opetusministeri Sari Sarkomaalla (kok.) on asunnostaan lainaa 146 000 euroa. Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisellakin (kesk.) on vielä talolainaa 124 000 euroa. Hän on vaimonsa kanssa myös taannut perheen pojan asuntolainaa. Asuntoministeri Jan Vapaavuorella (kok.) on asuntolainaa 120 000 euroa. Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemellä (kesk.) on asuntolainaa runsaat 118 000 euroa ja autolainaa runsaat 21 000 euroa.

Muiden velat jäävät alle 100 000 euron.

Hyvin yleistä on, että ministerillä on piensijoittajan osakesalkku. Mukana on myös niitä, joilla ei ole mitään osakeomistuksia. Sijoitusten arvoja laskematta näyttää siltä, että nykyhallituksen selvästi varakkain ministeri on Holmlund. Hänellä on osakeomistusten lisäksi muun muassa mittavaa kiinteistöomistusta. Kanerva on myös varsin varakas.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) näyttää olevan ministereistä ainoa, jolla ei ole lainkaan velkaa tai joka ei ole taannut yhtään lainaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.